стрічка

Як наживаються на заробітчанах, які повертаються через «Ягодин»

13 Квітня 2020, 08:18
Як наживаються на заробітчанах, які повертаються через «Ягодин» 681 Джерело: ТСН
Як наживаються на заробітчанах, які повертаються через «Ягодин»

На найбільшому пункті пропуску на українсько-польському кордоні КПП «Дорогуськ - Ягодин» підприємливі українці вирішили заробити на перевезенні заробітчан, які повертаються додому з Польщі.

Причому, польська митниця дозволяє українцям перетинати свою ділянку кордону пішки, а ось на українській стороні людей в пішому порядку не пропускають. Замість цього вже за територією польської митниці їх чекає автобус, на якому і можна проїхати українську митницю і потрапити додому. Про це повідомляє Апостроф.

Вартість проїзду становить 20 злотих з людини або 130 гривень за курсом. При цьому, автобус проїжджає максимум кілометр і висаджує людей практично відразу за воротами митниці.

«Поляки нас пропускають пішки, хоча на цій митниці і немає пішохідного перетину кордону, а наші на всьому звикли наживатися. 20 злотих за один кілометр – це здирництво людей», – розповів один з українців, які перетинали кордон вночі 9 квітня.

Очевидець додав, що яких-небудь чеків або квитків водії автобусів не видають. Також співрозмовник підкреслив, що в автобусі їхали 55 осіб. Тобто за один рейс виходить 1 100 злотих (близько 6 500 гривень). А за добу автобус може зробити близько десятка таких рейсів.

Читайте також: Голова облдержадміністрації проінспектував «Ягодин»

Один з водіїв у розмові з українцем, який перетинав кордон, зізнався, що працюють на приватника, який і встановив таку ціну за проїзд.

Без відповіді поки залишається кілька питань – що це за перевізник і чому він встановлює такі тарифи і чому на українській митниці не пускають українців пішки, як зробили поляки.

Прикордонники прокоментували вимушене перевезення українських громадян з території польської митниці приватними автобусами.

У Луцькому прикордонному загоні, який здійснює контроль на КПП «Дорогуськ - Ягодин», заробітки перевізників на українцях, які масово повертаються додому з Польщі, пояснили забороною на піший прохід.

«Автобуси не наші – це приватні перевізники, які встановлюють такі правила і такі тарифи. Зараз піший прохід через КПП заборонений, проїзд дозволений тільки приватним транспортом. Ми не можемо забирати людей з митниці – до 7 числа ми це робили військовим транспортом, зараз ні», - відреагували в Луцькому прикордонному загоні.

Відповісти на питання, хто дав дозвіл на перебування приватних автобусів на КПП і їх проїзд, прикордонники не змогли.

«Хороший бізнес»- прокоментував таку ситуацію екс-керівник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Читайте також: За тиждень пункти пропуску на Волині перетнули 1600 жителів області

Дивіться відео, як в кінці березня В Польщі на перетин кордону «Дорогуськ-Ягодин» очікують тисячі українців. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024