стрічка

Пожежу сухої трави на Любомльщині допомагали гасити школярі

11 Квітня 2020, 12:25
Пожежу сухої трави у Куснищах допомагали гасити школярі 1115
Пожежу сухої трави у Куснищах допомагали гасити школярі

Несвідомі та недалекоглядні жителі Любомльщини продовжують порушувати закон та завдавати лиха довкіллю, спалюючи суху траву. 

10 квітня пожежники гасили пожежу торфу поблизу села Куснища. На гасіння пожежі виїжджали рятувальники 10 ДПРЧ міста Любомль.

Пожежа сухої трави спалахнула ще 7 квітня. Місцеві жителі самі локалізували займання, адже вогонь із попутним вітром став підбиратися до їхніх осель. допомагали боротися з вогнем навіть діти. Трави вигоріло кілька гектарів.

Пожежу вдалося загасити, але на вигорілих місцях продовжував горіти торф. Куснищанці ще два дні намагалися побороти пожежу власними силами, проте місць займання торфу було надто багато – довелося працювати пожежникам, які гасили пожежу кілька годин. 

Читайте також:














В Управлінні ДСНС Волині повідомляють, що останнім часом спалювання сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо.

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару. Адже безпосередньо вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми. Вогонь знищує комах, тварин, рослини, які утворюють гумус – родючий шар землі. Щобільше, щорічне спалювання сухої рослинності спричинює виснаження ґрунту та, відповідно, зменшення врожайності.

Та найбільше турбує те, що такі стихійні підпали призводять до виникнення торф’яних та лісових пожеж, загорянь будинків, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко може переміститися з полів, пасовищ та господарських угідь до лісових насаджень, перетворившись на справжнє стихійне лихо.

Закликаємо волинян відмовитись від спалювання  сухої трави, листя та інших побутових відходів. Бо кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром