стрічка

Через «Ягодин» везли медичне обладнання із вдвічі завищеною ціною

10 Квітня 2020, 14:30
Через «Ягодин» везли медичне обладнання із вдвічі завищеною ціною 995
Через «Ягодин» везли медичне обладнання із вдвічі завищеною ціною

При проведенні заходів спільно з СБУ у Волинській області на митному посту «Ягодин» виявили «медичне обладнання» на загальну суму понад 57 тисяч доларів США з невідповідністю заявленої вартості.

9 березня, прямуючи з Республіки Польща в Україну, в зону митного контролю «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль марки «Renault». Про це повідомляють на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбуці.

До митного контролю митному органу подали товаросупровідні документи, згідно з якими переміщується «медичне обладнання» на загальну суму 57,7 тисяч доларів США.

Читайте також: На «Ягодині» виявили партію контрабандної техніки

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу виявили подвійний пакет документів, відповідно до яких вартість даного товару 29 тисяч доларів США.

Таким чином, з метою безпідставного виведення валютних коштів за межі України, завищено витрати на придбання обладнання, що впливає на сплату податку на прибуток. Службові особи підприємства внесли завідомо неправдиві дані в документи подані до митного оформлення.

Зазначені дії кваліфікуються за ознаками злочину передбаченого ст. 366 Кримінального Кодексу України, матеріали скеровані по підслідності до Національної поліції.

Пропонуємо взяти участь в опитуванні Чи потрібна криміналізація контрабанди товарів комерційного призначення.

 







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024