стрічка

У Луцьку волонтери виготовляють та безкоштовно роздають антисептик

10 Квітня 2020, 15:49
У Луцьку волонтери виготовляють та безкоштовно роздають антисептик 847
У Луцьку волонтери виготовляють та безкоштовно роздають антисептик

Через нестачу антисептика в аптеках лучани самі почали виготовляти дезінфікуючий розчин. 

Об'єднуються, шукають благодійників і купують необхідні інгредієнти. Антисептик не для продажу – його вільно можуть отримати як медустанови, так і містяни.  Про це йдеться на сайті Сьогодні

У невеликій кімнаті кипить робота. Вже тиждень жителі Луцька Ігор, Сергій і Михайло виготовляють дезінфектор, якого зараз не купиш в аптеці. Друзі говорять: рецептура не власна, скористалися пам'яткою Всесвітньої асоціації охорони здоров'я.

«Це гліцерин, спирт, джерельна, дистильована або очищена вода. І додаємо, щоб жінкам було приємно, баночку ефірного масла, хвойного або, яке знайдемо», – розповідає волонтер Ігор Алексєєв.

Антисептик роздають безкоштовно. Замовлення приймають через соцмережі.

«Буквально через три дні у нас телефони розривалися. Відповідно, в особистих повідомленнях ми даємо свої контакти, домовляємося з людьми, куди вони можуть підійти для того, щоб отримати», – каже волонтер Михайло Бабенчук.

Для лучан, які втомилися шукати таку рідину містом – це справжній порятунок.

«В аптеках їх немає ніде. Скільки шукають люди – немає нічого. Ні масок, нічого. Тож це дуже відповідальна і добра справа», – говорять вони.

За тиждень волонтери роздали понад тисячу 100-грамових флаконів. Ящиками доставляють їх до місцевих клінік. У соцмережах закликали об'єднатися і допомагати. Тому що є потреба у закупівлі тари, інгредієнтів та транспорта для доставляння антисептика.

Читайте також: Лучани регулярно порушують карантин, гуляючи з дітьми 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024