стрічка

У маневицькій школі заборонили проводити навчання

10 Квітня 2020, 12:08
У маневицькій школі заборонили проводити навчання 1095
У маневицькій школі заборонили проводити навчання

У Волинському окружному адміністративному суді вирішили повністю зупинити експлуатацію будівлі Маневицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя України Андрія Снітка до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Про це йдеться у рішенні суду №88497667.

Під час експлуатації будівлі грубо порушили вимоги пожежної та техногенної безпеки, що може призвести до виникнення пожежі, травмування та загибелі людей, майнових втрат і негативних екологічних наслідків, також тяжкої ліквідації пожежі та складного проведення евакуаційних заходів у зв`язку з відсутністю відповідних умов, що в свою чергу створює загрозу життю та здоров`ю людей.

У зв`язку з цим просять застосувати заходи реагування шляхом зобов`язати повністю зупинити експлуатацію будівлі школи до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Начальник відділу освіти Маневицької РДА Андрій Линдюк направив лист, щоб ініціювати позачергову сесію на якій потрібно розглянути 2 питання: про зміни до бюджету, щоб зарахувати залишок освітньої субвенції, а також отримати згоду від районної ради, щоб облаштувати пожежну сигналізацію.

«Від РДА всі матеріали на районну раду пішли. Залишилась дрібничка – підписати розпорядження голови районної ради про скликання позачергової сесії. На жаль, на цей момент рішення про позачергову сесію керівництвом районної ради так і не прийнято. Мої аргументи, що у школі №1 є пункт тестування ЗНО і що ми можемо зірвати ЗНО, точної дати якого ще не знаємо не приймаються. Звичайно, що стосується навчального процесу, то я вже дав доручення директорам обох шкіл розробити сценарій навчання учнів обох шкіл на базі школи №2. Але ЗНО ризикувати ми не можемо і сьогодні, якщо не буде прийнято рішення про скликання позачергової сесії, щоб можна було оперативно доробити те, що колектив самостійно не зможе зробити (принагідно дякую колективу школи, який самостійно зробив дуже багато) я ВИМУШЕНИЙ буду ПІДПИСАТИ лист із клопотанням про ПЕРЕНЕСЕННЯ пункту ЗНО із школи №1. Таким чином, ми можемо втратити можливість проводити ЗНО не тільки цьогоріч, а й на майбутнє. Хоча досить зручно, коли випускники нашого району мають змогу здавати ЗНО в Маневичах. Вірю в мудрість тих, хто має прийняти рішення і тому мені не доведеться клопотати про перенесення ЗНО із школи №1», – прокоментував начальник відділу освіти.

Андрій Линдюк додав, що без виконання приписів ДСНС рішення апеляційної інстанції є прогнозованим.

Читайте також: Розклад онлайн-уроків для українських школярів 5-11 класів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024