стрічка

Які продукти і на скільки подорожчали в локачинських магазинах

10 Квітня 2020, 13:10
746

Запровадження карантинних заходів істотно вплинуло, зокрема, на вартість лимонів, які, як думає більшість, допоможуть підвищити імунітет організму проти коронавірусу.

В усіх торгових закладах Локач цей екзотичний фрукт суттєво здорожчав, при чому ціна дуже варіюється.

Для прикладу: в магазині «Престиж» кілограм корисного цитрусу 7 квітня вартував 120 гривень (до карантину – 79), в «Гостинці» – 108, «Міді-Маркеті» – 105, «Олесі» – 93. Відтак, за один лимон середніх розмірів краянам доведеться викласти щонайменше 20 гривень.

Кусається нині ціна популярної серед краян й гречки. Якщо ще донедавна кілограм цієї крупи в райцентрі коштував 30-33 гривні, то нині в деяких магазинах райцентру вартість перевалила вже за сорок. При чому інші крупи майже не подорожчали.

Дуже дорогим задоволенням став й імбир (в одному з місцевих торгових закладів його ціна – 390 гривень за кілограм). Кажуть, в обласному центрі вітамінний корінь подорожчав аж втричі, тож більшість локачинських підприємців тепер взагалі його не завозять.

Трохи в ціні додав горох та пшоно, а також банани. А от свіжі овочі навіть дещо подешевшали. Перед Великоднем підняли ціни і деякі виробники ковбасної продукції. Як зауважили продавці одного із селищних магазинів, постачальники вже попереджають й про можливе здорожчання хліба.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024