стрічка

Лучани стали споживати на 30-40% менше овочів та фруктів

09 Квітня 2020, 16:00
1111

Під час фасування фруктів та овочів пошкоджується їх захисна оболонка, що може призвести до проникнення вірусу у середину. 

Також лучани стали споживати на 30-40% менше овочів та фруктів. 

Такі дані оприлюднила мережа супермаркетів  SPAR УКРАЇНА у листі до міської ради та пов'язують тенденцію зі зниженням доступності фруктів та овочів для населення. Тому у компанії висловлюють сумніви щодо ефективності та доцільності таких заходів.вимогу з фасування та упаковування овочів та  фруктів. 

Це правило для ритейлерів зафіксував виконком Луцької міської ради у рішенні від 2 квітня «Про додаткові невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу на період дії карантину».

«Відповідно до інформації, розміщеної на сайті Міністерства охорони здоров’я України, «фрукти – непридатне середовище для тривалого виживання вірусу. Немає жодних даних про передачу вірусу через фрукти. Нагадуємо, що фрукти необхідно ретельно мити, але це стандартна рекомендація», джерело - офіційний сайт від МОЗу – Коронавіру в Україні», – аргурменують у листі від SPAR. 

Крім того, у компанії додають, що  під час фасування фруктів та овочів пошкоджується їх захисна оболонка, що може призвести до проникнення вірусу у середину, та як наслідок, до неефективності ретельного миття перед споживанням. А Овочі та фрукти є джерелом вітамінів та цілої низки біологічно активних сполук, які стимулюють імунітет, тому під час карантину вони потрібні кожній людині.

«Ми є партнерами SPAR International, і маємо інформацію, як працюють мережі в інших країнах, уражених вірусом: SPAR China, DESPAR Italia, SPAR Spain. Уважно вивчивши їх досвід, ми можемо стверджувати у не ефективності такого підходу. Ніхто у світі не використовує пакування овочів і фруктів як засіб запобігання поширенню коронавірусу», – коментує директор мережі Віктор Мольченко. 

 З огляду на всі  ці обставити, мережа SPAR просить скасувати обов’язок фасування овочів та фруктів.    

Читайте також: Як заклади торгівлі Луцька пристосувалися до роботи під час пандемії                        

Читайте також: Міськрада Луцька просить оштрафувати тих, хто підвищує ціни на ліки й продукти під час карантину

 

Коментар