стрічка

У Ковелі на коронавірус COVID-19 захворів медпрацівник

09 Квітня 2020, 14:30
Людмила Маляр 2197
Людмила Маляр

На засіданні виконкому заслухали інформацію про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Про це інформує Ковельська міська рада.

9 квітня із ситуацією на Волині і в Україні ознайомила завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України» Людмила Маляр. При цьому вона повідомила, що у Ковелі на COVID-19 захворів медичний працівник, що лабораторно підтверджено методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

Постійно опрацьовують списки прибулих у місто з-за кордону та контактних осіб. Спільно з медичними працівниками та Ковельським відділом поліції проводять спостереження за станом їх здоров’я та контроль за дотриманням вимог самоізоляції.

Людмила Сергіївна також наголосила, що розробили та надали для використання алгоритми проведення протиепідемічних заходів (дезінфекції) транспорту, офісних приміщень, закладів торгівлі.

Створили епідеміологічні бригади для заключної дезінфекції у вогнищах інфекції з метою локалізації та недопущення розповсюдження.

Микола Король – начальник Ковельського міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області повідомив, що провели обстеження суб’єктів господарювання стосовно забезпечення режиму роботи в умовах карантину. Йдеться про вимоги: один відвідувач на 10 м2 площі торговельного залу за умови дотримання між ними не менше як 1,5 м із встановленням спеціальних позначок; наявність відповідної інформації для споживачів щодо кількості одночасного обслуговування в торгових/операційних залах та дистанції між ними; проведення поточної дезінфекції приміщень, а також реалізації продуктів харчування у фасованому та ізольованому вигляді.

Зробили обхід понад 140 закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування, засобами зв’язку, пальним, засобами гігієни, аптечних закладів та поштових перевезень. Виявили певні недопрацювання. Провели роз’яснювальну роботу з працівниками та попередили про їх персональну відповідальність за невиконання рішення Кабінету Міністрів.

Читайте також:

Перший хворий на коронавірус у Ковелі не мав клінічних ознак, – МТМО

У Ковелі зареєстрували перший випадок коронавірусу COVID-19

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024