стрічка

Головна лікарка старовижівської «первинки» розповіла про стан хворих на коронавірус

09 Квітня 2020, 12:49
1156

Головна лікарка центру первинної допомоги комунального некомерційного підприємства «Старовижівський центр первинної медичної допомоги» Наталія Капітула прокоментувала ситуацію із коронавірусом.

Про це вона написала на власній фейсбук-сторінці.

«Усього підтвердили 11 випадків захворювання на Covid-19, з них один хворий помер. 10 людей, яким підтвердили діагноз знаходяться на амбулаторному лікуванні у сімейних лікарів. П'ятеро з них лікую особисто. У всіх їх легка форма перебігу, почувають себе добре, одужують», – зазначає лікарка.

«Щодо працівників служби«103». Частина з них обстежена, інші будуть обстежені за поданими списками контактних. Те, що вони в часі не обстежені на ПЛР( це обстеження, яке точно визначає є хвороба чи немає, а не експрес тест, про який всі говорять) надзвичайно вагомого значення немає. Всі вони перебувають на самоізоляції. Наскільки знаю я, почуваються добре. Звичайно, після обстеження ПЛР, буде відомо, чи діагностовано захворювання на Covid-19 у когось з них. Лікування та умови їх перебування на ізоляції не зміняться», – йдеться в дописі.

«Чому до цього часу не обстежені...Тому що лише з попередніх 24 обстежених нами осіб, ми отримали результат лише сьогодні. Звідси робиться список контактних. Друге, пробірки, у які робиться забір матеріалу для ПЛР, дочекали в черзі лише сьогодні (в жодній фірмі України їх не можна було придбати) І ще... Ніхто з медичних працівників не може розголошувати інформацію про людей, які захворіли. Лише вони самі, по своїй волі, можуть про це сказати. Але вони бояться. Ніхто не застрахований. Якщо є випадки, що ці люди не дотримуються самоізоляції, телефонуйте у службу «102», – пише Наталія Капітула.

«І кажу вам щиро: дуже не легко зараз медичним працівникам! Вони всі у небезпеці, у всіх є родини. Не майте честі їх ображати! Підтримуйте! Допомагайте! Бажаю всім здоров'я! Життя таке не передбачуване! Шануймося!» – зазначає лікарка.

Читайте також: У Старій Вижівці проводять дезінфекцію. ФОТО, ВІДЕО

Повідомили, в яких селах району виявили хворих на коронавірус

У Старій Вижівці на коронавірус захворіла дитина

Тіло померлого водія зі Старої Вижівки перевозили колеги без засобів захисту

На Старовижівщині – 11 підтверджених випадків зараження коронавірусом

Родичі та колеги померлого водія «швидкої» зі Старої Вижівки захворіли на коронавірус

Помер водій «швидкої» зі Старої Вижівки, в якого діагностували коронавірус

На Старовижівщині водій «швидкої» заразився коронавірусом

Коментар