стрічка

У Нововолинську хворий на коронавірус тривалий час лежав у лікарні, контактував із пацієнтами і з медперсоналом

09 Квітня 2020, 11:47
Коронавірус 921
Коронавірус

Станом на ранок 9 квітня у Нововолинську є один лабораторно підтверджений випадок COVID-19 в 72-річного чоловіка, стан хворого важкий. Також є дві підозри.

Про це йшлося у Нововолинській міськраді під час засідання, де обговорили ситуацію із коронавірусом в місті, інформує БУГ.

Як стало відомо, хворий 1947 року народження встиг відпочити разом з друзями у санаторії в Рівненській області, полежати у Нововолинській міській лікарні. Спочатку у терапії, згодом у реанімації, контактував з працівниками екстреної допомоги. Тому кількість контактів є великою, наразі їх встановлюють.

Заступник міського голови Андрій Сторонський повідомив, що засідання скликано у зв’язку із ситуацією, до якої готувалися. Але зараз багато розгубленості та галасу.

«У нас є офіційно підтверджений випадок захворювання. Хворий був у терапевтичному відділенні, згодом переведений в реанімаційне. Перебування його в терапевтичному відділенні зумовило багато контактів: це і медики, і бригади «швидкої». По епідрозслідуванню визначили, що був у Рівненській області в санаторії «Червона калина» на лікуванні. Будуть розбиратися, яким чином працював цей санаторій. З цим хворим було двоє нововолинців, вони  – з підозрою. Сьогодні говорять, що загалом було 8 чоловік. Пожинаємо плоди безвідповідальності. Служби встановили коло осіб, які контактували з хворим. Ці люди будуть під постійним спостереженням», – зазначив Сторонський.

Головний лікар НЦМЛ Віктор Мороз звернувся до мешканців міста, наголосивши на дотриманні правил карантину. Також зазначив, що важко відповісти, яким саме чином інфікувався перший нововолинець.

«Хочу звернутися до мешканців міста. З проявами хвороби звертайтеся до лікаря. Люди повинні говорити правильні факти і правдиву інформацію. Невідомо, з ким найперше контактував хворий. Зараз уже прослідкувати важко. В країні було введено своєчасно карантинні заходи, але поки грім не вдарить, чоловік не перехреститься», – сказав Мороз.

Нагадаємо, як повідомили в Нововолинській центральній міській лікарні, у пацієнта, який перебуває на стаціонарному лікуванні у важкому стані лабораторно підтверджено діагноз коронавірусної інфекції. Станом на 21:00 8 квітня 2020 року в лікарню поступило ще 2 пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Читайте також: У Нововолинську – перший випадок захворювання на COVID-19

Нововолинська підприємиця власноруч пошила і пожертвували захисні маски

У Нововолинську ринки не працюватимуть до кінця карантину








 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024