стрічка

У Рівному вилучили 600 кілограмів бурштину у причетних до замовного вбивства активіста

09 Квітня 2020, 10:50
918

У Рівному співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України вилучили понад 600 кілограмів незаконно видобутого бурштину в учасників організованої групи, причетної до підготовки замовного вбивства.

Операція з вилучення відбулась у середу, 8 квітня. Про це інформують на сайті Служби безпеки України. 

Ще в лютому цього року співробітники спецпідрозділу під час багатоетапної спецоперації встановили, що зловмисники готують замовне вбивство представника однієї з громадських організацій. Активіст публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській та Житомирській областях. Тоді задокументували факти підготовки до вчинення злочину та затримали замовника вбивства.

У ході подальших слідчо-оперативних заходів 8 квітня оперативники спецслужби встановили та виявили місце зберігання зловмисниками незаконно видобутого бурштину. В ході проведення обшуків у приватному будинку одного із учасників групи правоохоронці вилучили понад 600 кілограмів «сонячного каменю», підготовленого до продажу.

Тривають слідчі дії.

Викриття злочинної діяльності здійснювалось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Рівненській області, слідчими ГСУ СБ України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Читайте такожВ трьох СБУшників Рівненщини виявили коронавірус




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024