стрічка

На Ратнівщині розслідують справу про крадіжку піску

09 Квітня 2020, 11:27
1312

Слідчий суддя Ратнівського районного суду Ольга Фазан розглянула клопотання слідчого СВ Ратнівського ВП ГУНП у Волинській області Вікторії Нікончук, про арешт майна, у справі щодо систематичної крадіжки піску у Заболотті.

Про це йдеться в ухвалі районного суду від 3 квітня 2020 року.

З клопотання слідує, що до Ратнівського ВП ГУНП у Волинській області 31 березня 2020 року надійшло повідомлення про те, що 31 березня року о 17 годині  у смт Заболоття Ратнівського району відома заявнику особа систематично скоює крадіжку піску. На той час, на місці працювала спецтехніка і знаходився автомобіль, навантажений піском

Нагадаємо, на Ратнівщині підозрюють митника у крадіжці піску.ВІДЕО.

По вказаному факту СВ Ратнівського ВП ГУНП у Волинській області 01.04.2020 відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) і розпочали досудове розслідування.

Досудове розслідування встановило, що 31 березня 2020 року невідомий на території Заболоттівської селищної ради, в урочищі «Аеродром» здійснювала викопування та вивезення піщаної суміші, використовуючи вантажний автомобіль марки «ЗИЛ», не маючи на це відповідних дозвільних документів.

Того ж дня, правоохоронці провели огляд місця події в урочищі «Аеродром» Заболоттівської селищної ради. Спеціалісти виявили свіжовикопану яму розміром 20х5 м, глибиною до 1,4 м, по краях якої наявні сліди від ковча транспортного засобу, а також автомобіль - вантажний самоскид марки «ЗИЛ». На кузові даного автомобіля наявний свіжовикопаний пісок орієнтовною вагою 5 тонн. З місця події автомобіль вилучили.

Вказані вилучені речі 1 квітня визнали речовим доказом та знаряддям вчинення злочину для вивезення піску з урочища «Аеродром».

З показань свідка слідує, що 31 березня близько 15 години громадська організація виявила, що вищезазначений автомобіль возив пісок з урочища «Аеродром». Оскільки в нього не було інформації, що на території ОТГ в селищі Заболоття є діючий кар`єр, він вирішив перевірити законність дій щодо вивезення піску. Підійшовши до водія автомобіля, з товаришами представились і попросили відповідні документи на вивезення піску, на що останній не надав та покинув місце. Після цього чоловік звернувся до працівників поліції для проведення перевірки.

З пояснення власника автомобіля, а власне, обвинуваченого, слідує, що здійснював перевезення піску власним автомобілем марки з кар`єру для ремонту доріг в селищі Заболоття. Дозвільні документи для викопування та перевезення піску знаходяться в селищній раді.

У судовому засіданні, слідча підтримала клопотання, уточнила, що пісок вивозився з урочища «Сники», але місцеві жителі знають його як «Аеродром». Разом з тим, доповнила, що інший транспортний засіб, за допомогою якою здійснювався вивіз піску, залишив місце огляду до приїзду працівників поліції.

Власник вилученого майна підтвердив, що вивозив пісок із кар'єру з обіду за допомогою погружчика для благоустрою селища. Шляхового листа не мав, надав до матеріалів клопотання договір про надання транспортних безкоштовних послуг, укладений між ним, як фізичною особою та комунальним підприємством «Забсервіс» від 2 січня 2019. Ствердив, що перешкоджали йому вивозити пісок п`ять чоловіків, які одягнуті були в червоних жилетах.

У результаті засідання, суд постановив клопотання задовольнити. Накласти арешт на майно, яке вилучили під час огляду місці події, шляхом позбавлення права на відчуження, розпорядження та/або користування даним майном.

Читайте також: На Ратнівщині розслідують справу щодо розтрати бюджетних коштів 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024