стрічка

Як у Рівному відзначатимуть карантинну Вербну неділю

08 Квітня 2020, 18:08
1631

Богослужіння на Вербну неділю, яка припадає на 12 квітня, у храмах Рівному відбудуться без парафіян.

Як розповів клірик Свято-Покровського собору Православної церкви України Петро Мартинюк, після закінчення служби вербу роздаватимуть на території храмів. Робитимуть це впродовж цілого дня, аби люди не скупчувалися біля церков. Про це інформує Суспільне.Рівне.

За такою ж процедурою роздаватимуть вербу на свято і біля церков Української православної церкви, яка перебуває в канонічній єдності з московським патріархатом, повідомив вікарій Рівненської єпархії УПЦ (МП) єпископ Пимен.

«Вербу цього року будемо освячувати без парафіян. Але всі люди будуть мати можливість прийти потім і взяти цю вербу. Буде вона роздаватися на вулиці і, відповідно, в декількох місцях, щоб не було скупчення людей. Крім того, закликаємо, якщо буде хтось приходити за вербою, то щоб один хтось хай прийде, не обов'язково усією сім'єю йти. І, якщо є можливість, взяти цю вербу для людей похилого віку, тим, які не можуть прийти чи перебувають в зоні ризику», – повідомив клірик Свято-Покровського собору ПЦУ Петро Мартинюк.

Читайте також: Чи завершать передчасно опалювальний сезон в Рівному

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024