стрічка

Як луцький плавець Марк Антоник тренується під час карантину. ФОТО, ВІДЕО

08 Квітня 2020, 13:12
Марк Антоник 1203
Марк Антоник

Плавець із Луцька Марк Антоник тренується під час «коронавірусних» канікул 6 разів на тиждень по дві години. Було вже 22 заняття.

Про це Район.Луцьк розповів тренер Марка Роман Добровольський, майстер спорту з плавання.

Зараз хлопцю 10 років, займається плаванням з 5-річного віку. Перші пів року він вчився лише базовим вправам у воді. Лише потім почав трохи пливти.

Поза карантином Марк тренується 6 разів на тиждень, а на канікулах – 9 разів. Тренування в басейні складається із завдань на суші (спортзал 45 хвилин) і завдань на воді (півтори години). Тому, як призупинився тренувальний процес в басейні, Марк вимушений був перенести усі тренування додому.

Всю програму розробив Марку Антонику його тренер Роман Добровольський.

Акцент у програмі зробили на розтяжку, підтримку всіх м’язів тіла в тонусі, роботу над координацією і технікою кожного стилю плавання. В понеділок і четвер хлопець тренує ноги, у вівторок і п’ятницю – руки, плечі, у середу і суботу – м’язи кору (спина, прес).

У дома в юного плавця є необхідний спортивний інвентар для тимчасового тренування – фітбол, медбол, гантелі, фітнес-булавка, фітнес-гума різного ступеня важкості, колесо для преса, стиплер, гума для плавання, обвантажувачі для рук і ніг, еспандер для кисті, кеглі.

«Після карантину, на жаль, всі змагання скасували, на які ми планували поїхати (а це три міжнародні старти). Будемо вже орієнтуватися на календар змагань восени, а поки підтримуємо форму», – зауважив Роман Добровольський.

За словами тренера, на початку Марку було нецікаво й незвично займатися наодинці без інших спортсменів. Але вже втягнувся, і розуміє, що виходу немає – форму ж потрібно підтримувати.

Мама Марка Оксана Семенюк додала, що всі дні в сина розписані, починаючи з ранкового тренування, і закінчуючи виконанням домашніх завдань, адже школу ніхто не відміняв, і все проводять дистанційно.

Дуже сумує за басейном, за водою, за своєю старшою групою в басейні, каже Оксана.

«Адже сухе тренування все одно не замінить води. Зараз, хіба підтримує м’язи в тонусі. На сьогодні, не раз мріяв, щоб у нього був свій особняк з басейном хоча б на 12 метрів», – усміхнено додає Оксана Семенюк.

Нагадаємо, Марк Антоник неодноразово привозив додому нагороди з-за кордону.

Фото і відео з архіву мами Марка АНТОНИКА Оксани СЕМЕНЮК

Читайте також: Юний плавець з Луцька привіз нагороди з турніру у Білорусі

 

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024