стрічка

Людей, які контактували з хворою на Covid-19 з Рожища, також перевіряють на коронавірус

07 Квітня 2020, 17:28
1385

Осіб, які контактували з пацієнткою хворою на коронавірус Covid-19 з Рожища і підпадають під відповідну процедуру, також перевірять на наявність вірусу методом ПЛР-діагностики. 

Цю інформацію Район.Рожище підтвердили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Скільки проб тестів відправили на дослідження з Рожищенської центральної районної лікарні, дізнатись не вдалось. Головний лікар медичного закладу Віктор Редзій відмовився надавати будь-які офіційні коментарі. За даними Волинського обласного лабораторного центру, станом на 10:00 7 квітня лаборанти досліджують 22 зразки з Волинської області.

Вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить молекулярно-генетичні дослідження методом ПЛР на виявлення РНК вірусу Covid-19
Вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить молекулярно-генетичні дослідження методом ПЛР на виявлення РНК вірусу Covid-19

Також до редакції видання надійшло анонімне звернення про те, що буцім-то один із лікарів Рожищенської центральної районної лікарні порушує закон, не дотримується правил ведення прийому після контактування з хворою на Covid-19 та оглядає пацієнтів у них вдома.

Однак цю інформацію не підтвердили у Рожищенському відділенні поліції. Начальник відділення Сергій Поторась запевнив, що жодних офіційних повідомлень чи скарг не надходило.

В управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації роз'яснили, що за відповідним протоколом, усі контактні особи мають бути вдома на самоізоляції, якщо ж медики на самоізоляції ведуть прийом вдома, це вже злочин. Більш інформативну картину по Рожищенському району в управлінні обіцяють на ранок 8 квітня.

Читайте також: На Волині ще одна дитина захворіла на коронавірус

Серед волинян хворих на коронавірус – двоє дітей

У Володимирі коронавірус виявили у 2-річної дитини

У працівників луцького заводу знайшли коронавірус

У жителів трьох районів Волині підтвердили коронавірус

На Волині за добу зафіксували 5 нових випадків коронавірусу

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024