стрічка

Тіло померлого водія зі Старої Вижівки перевозили колеги без засобів захисту

07 Квітня 2020, 15:10
Швидка допомога 2362 Джерело: скріншот з відео
Швидка допомога

Управління охорони здоров'я Волинської ОДА не продумало, як транспортувати людей, які померли від коронавірусу.

Саме через такі недопрацювання під час транспортування водія «швидкої» зі Старої Вижівки виникло багато труднощів, йдеться в сюжеті Аверсу.

Очільник охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, коментуючи ситуацію, перекладає відповідальність на підлеглих та органи місцевого самоврядування.

На момент смерті 62-річний водій «швидкої» перебував у Волинській обласній інфекційній лікарні. Далі з моргу тіло мали транспортувати у Старовижівський район. Для цього не знайшли спеціального транспорту та відповідальних людей, які мали б займатися перевезенням тіла на батьківщину померлого.

Тому перевозити тіло довелося колегам померлого з Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Головний механік обласного центру екстреної медичної допомоги Леонід Семич розповів, що таке розпорядження отримав від Володимира Шмаля. 

«Я пробував заперечити, оскільки як механік не знаю про необхідні засоби захисту», – каже він.  Перевозити померлого водія з моргу в Старовижівський район поїхав інший працівник на одній зі службових машин, але не з тих, які виїздять на виклики.

Виявилося, що працівнику швидкої довелося не лише перевезти покійного, а й покласти його в домовину. Цим також займалися люди, в обов'язки яких це не входить. Викликали бригаду, яка приїхала вже у захисних костюмах, на відміну від механіка, який його перевозив. Він мав лише маску та рукавички. Тест на коронавірус механіку не зробили.

«Тіло нашого померлого працівника перевозили ми, бо це був наш працівник. Хоча я вважаю, таким має займатися відповідна служба. 4 квітня до мене звернувся заступник голови Старовижівської районної ради Роман Цалай з проханням доставити тіло до їх на батьківщину», – прокоментував ситуацію директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль

Очільник охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк запевнив, що не відповідає за перевезення померлих від коронавірусу. За його словам, цим мають займатися органи місцевого самоврядування. Управління охорони здоров'я відповідає за тіло померлого до того, як його віддають рідним з моргу. 

Детальніше – у сюжеті.

Читайте також: На Старовижівщині – 11 підтверджених випадків зараження коронавірусом

Родичі та колеги померлого водія «швидкої» зі Старої Вижівки захворіли на коронавірус

Помер водій «швидкої» зі Старої Вижівки, в якого діагностували коронавірус

На Старовижівщині водій «швидкої» заразився коронавірусом

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024