стрічка

На Старовижівщині через коронавірус закрили два пункти «швидкої»

06 Квітня 2020, 20:33
2220

Через зараження коронавірусом водія «швидкої», який згодом помер, а також підтвердженим діагнозом у двох санітарок, у Старій Вижівці та Сереховичах закрили пункти медичної допомоги.

Про це пишуть Волинські новини.

Нагадаємо, 62-річний водій «швидкої» зі Старої Вижівки, в якого попередньо діагностували коронавірус, помер 3 квітня. Пізніше стало відомо, що у членів його родини – дружини, доньки та онуки – теж виявили COVID-19. Окрім того, захворіли дві санітарки, які працювали із загиблим водієм.

Як повідомив директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль, у зв’язку з виявленням коронавірусу у водія «швидкої» 3 квітня закрили Старовижівське відділення екстреної медичної допомоги на карантин – на 14 діб.

«Із сьогоднішнього дня закрили також пункт екстреної медичної допомоги села Сереховичі Старовижівського відділення ЕМД через те, що санітарка з позитивним тестом ПЛР. Хоча сама вона зі Старої Вижівки, але працювала в Сереховичах», – сказав Володимир Шмаль.

Він додав, що всі працівники пункту екстреної медичної допомоги знаходитимуться на самоізоляції. Поки ж пункт екстреної медичної допомоги села Сереховичі Старовижівського відділення ЕМД не опрацьовуватиме виклики, котрі надходитимуть від населення, їх перенаправлятимуть бригадам Ковельського, Любомльського, Турійського і Луківського відділень.

Водночас Володимир Шмаль зазначив, що працівники «швидких» забезпечені в достатній кількості масками, респіраторами і рукавицями. Натомість в медиків закінчуються захисні костюми – їх залишилося всього близько 200. З його слів, існує проблема з постачанням, адже в нинішніх умовах важко знайти місце, де можна їх придбати.

Читайте також: Родичі та колеги померлого водія «швидкої» зі Старої Вижівки захворіли на коронавірус

Помер водій «швидкої» зі Старої Вижівки, в якого діагностували коронавірус

На Старовижівщині водій «швидкої» заразився коронавірусом

На Старовижівщині ще в п'ятьох людей підтвердили коронавірус

Стара Вижівка: в аптеках немає масок, рукавичок та парацетамолу

Медичні заклади району отримали експрес-тести на коронавірус

Старовижівська лікарня збирає гроші для боротьби з коронавірусом

Старовижівчанам нагадали номери телефонів сімейних лікарів району. СПИСОК

Коментар