стрічка

Які обмеження будуть у Ковелі з 6 квітня

05 Квітня 2020, 18:30
Карантин / Фото ілюстративне 2972
Карантин / Фото ілюстративне

Ковельські поліцейські розповіли про обмеження у місті, які будуть діяти з 6 квітня.

Поліція у межах компетенції реагуватиме на порушення карантинних обмежень, інформує Ковельський відділ поліції Волинської області.

Обмеження будуть діяти згідно положення постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року №255 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Так, з 6 квітня заборонено:

  • пересуватися вулицями групами більше двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • знаходитися на вулиці без масок, респіраторів та документів, що посвідчують особу;
  • перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення легковими автомобілями, а також окремих категорій осіб;
  • самовільне залишення місць обсервації.

Також є чіткий перелік категорій осіб, які потребують самоізоляції. Це – особи, які мали контакт з хворим на COVID-19, хворі особи або з підозрою на інфікування, які не потребують госпіталізації, люди, які досягли 60-річного віку.

Читайте також: Карантин у Рожищі: яким було місто у переддень введення більших обмежень

Самоізольованим особам (крім хворих на коронавірус) у разі відсутності піклувальника дозволяється відвідування найближчих місць торгівлі та вигул домашніх тварин.

Варто відзначити, що строк самоізоляції визначає лікар, а контроль за виконанням умов самоізоляції забезпечують працівники Національної поліції, військовослужбовці Нацгвардії та представники інших уповноважених органів.

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024