стрічка

Два волинських есбеушники перевозили на окуповану територія 6,4 мільйона рублів

05 Квітня 2020, 11:00
1904 Джерело: ssu.gov.ua

Оперативники Головного управління внутрішньої безпеки СБ України викрили у районі проведення операції Об’єднаних сил власних співробітників, які можливо причетні до організації незаконної передачі грошей терористичній організації «ДНР».

СБ України отримала інформацію, що двоє співробітників Служби систематично  одержують від представників «ДНР» хабарі за організацію незаконного переміщення готівки на тимчасово окуповані території, – повідомляють на офіційному сайті Служби безпеки України. 

3 квітня 2020 року після отримання частини неправомірної вигоди правоохоронці затримали двох фігурантів згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У зловмисників вилучили 6,4 мільйона російських рублів, що за курсом НБУ становить приблизно 2,3 мільйона гривень, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області.

Триває досудове розслідування щодо сприяння фінансуванню тероризму в особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою осіб та надання неправомірної вигоди службовій особі за ч. 3 ст. 258-5 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Операція із викриття  зловмисників  проводилась спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованому в Краматорську під процесуальним керівництвом військової прокуратури сил ООС.

Як напередодні повідомляло ДБР, йдеться про старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Служби безпеки України на Волині та його спільника. А за інформацією  ІА Волинські новини, серед затриманих – підполковник Юрій Силюк з управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та начальник антитерористичного сектору Департаменту захисту національної державності Андрій Заболотний.

Читайте також: Що змінить реформа Служби безпеки України

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром