стрічка

Луцьких священнослужителів, які відспівували інфікованого лікаря, перевірили на коронавірус

04 Квітня 2020, 16:49
Фото ілюстративне 1257
Фото ілюстративне

Священник і паламар, які були присутні на похороні луцького гінеколога Ореста Тимчака, у якого після смерті виявили коронавірус, нині перебувають у самоізоляції й чекають результатів аналізів.

Про це повідомив голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко, – пише ІА Волинські Новини.

«Священик, який відправляв похорон, перебуває вдома на карантині, в самоізоляції. Але про те, що він заразився, я вперше чую, – прокоментував протоієрей. – На карантині в самоізоляції також перебуває і паламар. Знаю, що паламар зробив аналіз і чекає на результат. То я думаю, що і священник зробив».

Нагадаємо, 66-річний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Орест Тимчак помер 29 березня в інфекційній лікарні. Основна причина смерті – серцевий напад. Прощалися із покійником 30 березня у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору Луцька. 31 березня тут здійснили дезінфекцію.

4 квітня стало відомо, що лікар і медична сестра, які робили розтин хворого на коронавірус гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19. Результати ще однієї медсестри очікують.

«Щойно буде така можливість, ми все зробимо. Але я впевнений, що наші храми ніколи не будуть місцем, на яке вкажуть пальцем – от розсадник бактерій», – додав він.

До слова, Віталій Собко також розповів, що наразі церковники ще не визначилися, як здійснювати службу на Великдень.

«З приводу планів на Великдень, то поки не знаю, як це буде. Має засідати священний синод нашої церкви, там це питання буде розглядатися. І коли нам буде точно відомо, як це буде виглядати, зокрема в соборі, тоді ми про це повідомимо», – резюмував представник ПЦУ.

Читайте також: Скільки часу коронавірус живе на поверхнях

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024