стрічка

На депутата Ковельської міськради подали до суду

03 Квітня 2020, 19:10
Олег Кіндер та Наталія Гейко 2106
Олег Кіндер та Наталія Гейко

Керівниця комунального підприємства судиться із депутатом міської ради після його допису в соціальній мережі.

У Ковелі начальниця ремонтного житлово-комунального підприємства № 2 Наталія Гейко звернулася із позовною заявою до депутата Ковельської міської ради від «УКРОПу» Володимира Косцьов’ята «про захист честі, гідності, ділової репутації і про відшкодування моральної шкоди». Хоча позов вона подала як фізична особа, але зі своєї робочої адреси, і не вимагає ніяких моральних збитків.

За словами позивачки, депутат на своїй сторінці у Facebook оприлюднив допис із анонімним листом про нібито зловживання з боку керівництва  комунального підприємства, тобто її – начальниці РЖКП № 2 Наталії Гейко.

Нагадаємо, видання Район.Ковель повідомило про цей допис депутата Володимира Косцьов’ята.

Читайте також: Депутат розповів про оборудки в ковельському РЖКП № 2

У позові Наталія Гейко стверджує, що Володимир Косцьов’ят умисно поширив проти неї негативну, неправдиву, неперевірену, анонімну інформацію, яка порушує її особисті немайнові права.

«Це призводить до значних зусиль і тривалого строку відновлення моєї репутації», – пише вона.

На думку начальниці РЖКП № 2, депутат перейняв на себе функцію суду і встановив її винуватість в «організації виведення бюджетних коштів з комунального підприємства, розкраданні майна, зловживанні владою, підробки документів», хоча особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде встановлено обвинувальним вироком суду.

«Наявність у мене нерухомого майна перевіряється в наш час дуже просто, для цього існує Державний реєстр прав на нерухоме майно. Депутат Косцьов’ят В.К. не спромігся перевірити такі дані, але впевнено стверджує про придбання мною квартир, «дороговартісних приватних автомобілів» і ін. Інформація, опублікована депутатом Косцьов’ятом В.К. не відповідає дійсності, а це ображає мене як людину», – вказує Наталія Гейко.

З її слів, про існування цього допису вона дізналася 15 березня 2020 року. Після цього декілька днів взагалі не розуміла, що відбувається навколо неї.

Тут варто додати, що 11 березня працівники РЖКП № 2 заважали поліції проводити слідчі дії. У робочий час замість виконання своїх службових обов’язків вони заблокували транспортні засоби, що підлягали переміщенню, а потім протягом майже трьох годин утворили «живий ланцюг», перешкоджаючи проїзду спецтехніки для перевезення речових доказів. Вже наступного дня, 12 березня, за ці правопорушення було відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Ковельські комунальники перешкоджали поліції під час слідчих дій

Позивачка пише, що має у власності квартиру, яка знаходиться у Ковелі на вулиці Володимира Кияна (59,6 кв. м.) і придбана нею в кредит у 2017 році. Також володіє 1/5 частиною квартири (70,3 кв. м.) у багатоповерхівці на вулиці Володимирській (це право вона використала у 1998 році під час приватизації). Є власницею іншого майна, яке вказано в декларації про доходи.

Згідно декларації за 2018 рік, Наталія Гейко ще має у своїй власності житловий будинок (54,1 кв. м.) в селі Уховецьк Ковельського району, земельну ділянку в селі Дубове (загальною площею 1500 кв. м.), вантажний мікроавтобус «Citroen Jumper» (2003 року випуску). Її чоловік Сергій Гейко володіє в Уховецьку магазином (292 кв. м.) та квартирою (70.6 кв. м.) в Ковелі у спільній власності, легковими автомобілями «ВАЗ» та «Opel Ascona», автобусом «Iveko» та вантажівкою «MAN 14192».

До позову Наталія Гейко додала копію свого кредитного договору від 9 листопада 2017 року в «Укргазбанку» на 200 тисяч гривень, який надавався на придбання трикімнатної квартири на вулиці Володимира Кияна, із фіксованою процентною ставкою у розмірі 18,90%.

«Поширення неправдивої інформації свідчить про принизливе ставлення відповідача до мене, що в свою чергу впливає на зниження цінності моєї особи. Також поширенням вказаної інформації відповідач створив негативну соціальну оцінку моєї особи в очах оточуючих, порушивши мою честь», – доводить Наталія Гейко.

Читайте також:

Як зазначає позивачка, «внаслідок окреслених порушень моїх прав», вона має право на відшкодування моральної шкоди.

«Але я не вимагаю відшкодувати її мені, оскільки Косцьов’ят В.К. в своїх виступах та публікаціях неодноразово наголошував на тому, що у нього немає грошей навіть, щоб купити собі одяг і він змушений купувати речі в секонд-хенді. Нехай це залишиться на його совісті», – наголошує Наталія Гейко.

Позивачка просить суд зобов’язати відповідача спростувати поширену відносно неї недостовірну інформацію та стягнути з нього на її користь судовий збір за подання позовної заяви в розмірі 840 гривень.

Володимир Косцьов’ят каже, що у позові за 23 березня, який він отримав поштою від Наталії Гейко, не вистачає другої сторінки тексту, а сам позов чомусь не підписаний.

Як би там не було, але ця цивільна справа вже зареєстрована у канцелярії Ковельського міськрайонного суду і за автоматизованим розподілом потрапила до розгляд до голови суду В’ячеслава Лесика.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром