стрічка

Випадки інфікування COVID-19 у луцькій лікарні розслідує поліція

03 Квітня 2020, 08:25
Юрій Крошко 949
Юрій Крошко

Начальник головного управління Нацполіції в області Юрій Крошко розповів, що на Волині зафіксовані два правопорушення, що регулюються статтею 325 Кримінального Кодексу України, йдеться про порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Про це повідомляють журналісти Суспільного. 

Юрій Крошко каже, що одне з правопорушень, яке нині розслідують волинські поліцейські, стосується випадків зараження медпрацівників.

«На сьогоднішній день з початку карантину в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про два факти, відповідальність за які передбачена ст.325 ККУ. Один факт робота однієї з мереж, коли не реагували на наші зауваження і продовжували. Інший факт  це по факту неналежного виконання своїх службових обов'язків у зв'язку із розповсюдженням інфекції службовими особами управлінь охорони здоров'я. Поки що без прізвищ. Слідство встановить: хто і в чому винен», – повідомив Юрій Крошко.

Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, станом на сьогодні у Луцькій міській клінічній лікарні вісім медпрацівників інфікувалися коронавірусом. Першою, у кого виявили COVID-19, серед працівників лікарні, була директорка закладу Лариса Духневич. Вона спочатку лікувалася у закладі. Начальник обласного управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк ситуацію з інфікуванням працівників лікарні коронавірусом прокоментував так:

«Епідрозслідування проводяться також епідеміологами. Цей випадок розглядає і національна поліція. Я б утримався від коментарів, бо по-різному трактують коментарі. З одного боку: якщо у тебе першого знайшли, це не означає, що ти є джерело. Займаються цим і органи і епідеміологи. Будуть результати – вони вам будуть повідомлені».

Нині у 80 медпрацівників Луцької міської клінічної лікарні, які могли контактувати із інфікованими, відібрані матеріали для аналізу на виявлення коронавірусної інфекції, – про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак. Перевірити усіх працівників на наявність коронавірусу не можуть, сказала Тетяна Щербак. Каже: це економічно недоцільно. 

Читайте також: Як лікують хворих на коронавірус: на Рівненщині затвердили локальний протокол

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024