стрічка

Луцьк: у перинатальному центрі підготувалися приймати хворих з коронавірусом

01 Квітня 2020, 14:31
У перинатальному центрі є два бокси, де лікуватимуть пацієнтів з коронавірусом 1390
У перинатальному центрі є два бокси, де лікуватимуть пацієнтів з коронавірусом

У Волинському перинатальному центрі показали, як прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. 

Так, у медзакладі є вісім апаратів штучної вентиляції легень. Це при тому, що загалом на Волині таких – 225. Про це йдеться у сюжеті Суспільного. 

«В обласному перинатальному центрі є два інфекційні бокси, де лікуватимуть пацієнтів, у яких можуть виявити коронавірус», – каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський.

Бокси повністю ізольовані: мають окремий вхід та вихід, аби персонал не контактував з колегами. Лікар говорить: опорним пунктом є Луцький пологовий, втім, своїх пацієнтів теж готові лікувати.

 «У нас є індивідуальний захист: рукавички, маски, окуляри, щитки і протичумні костюми, які закривають усе тіло, щоб не було відкритих ділянок шкіри. Тут можемо надати повністю реанімаційну допомогу із ШВЛ і відповідним лікуванням У приміщенні знаходиться шафа з медикаментами, які потрібні при наданні допомоги та лікуванні. При потребі у боксі можуть розгорнути операційну», – говорить медик.

Приміщення обладнане дихальним апаратом, до апарату можна під єднати кисень, медичне повітря, вакуум – це все є на стінній консолі, що не потребує іншого медобладнання. Також бокс оснащений аратом міздрей, який показує артеріальний тиск, пульс, серцеві відведення, сатурацію, показує температуру і частоту дихання..

Шість апаратів штучної вентиляції легень знаходяться на четвертому поверсі в реанімаційному відділенні. Медик каже: в перинатальному центрі нині є 50 експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Загалом в області 225 апаратів ШВЛ. Потрібно ще сто.

«З них біля 20 несправні чи в ремонті, але більше 200 справні, є замовлення на 30 ШВЛ, але проблема в тому, що гроші є, купити ніде, бо в усьому світі великий попит», – розповідає начальник управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк.

Читайте також: Для луцьких лікарів виділять півтора мільйона гривень

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром