стрічка

На Любомльщині піймали браконьєра, який виловлював раків в озері

01 Квітня 2020, 09:25
Піймали браконьєра 1138
Піймали браконьєра

У період з 23 по 30 березня державні інспектори Волинського рибпатруля зафіксували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

За тиждень склали три протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та шість – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Про це повідомляють у Волинському рибоохоронному патрулі.

Оформили 9 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників наклали 136 гривень штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2,4 тисячі гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили шість кілограмів водних біоресурсів. Також вилучено сім заборонених знарядь лову та ще 90 – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 26 березня на озері Пересека, поблизу села Пересіка Турійського району виявлено безгосподарське майно. Під час обстеження озера вилучили дві ліскових сітки та три «ятери» (заборонені знаряддя, виготовлені із сіткоснастевих матеріалів). Склали акти виявлення безхазяйного майна.

28 березня під час обстеження водойм Любомльського району рибпатрульні викрили факт грубого порушення правил рибальства. Інцидент стався на озері Мошне, поблизу с. Крушинець. Порушник за допомогою забороненого знаряддя – дерев’яного «ятера» здійснював вилов раків. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

Читайте також: На Волині добровільно здали 22 одиниці заборонених рибальських знарядь

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Також з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Читайте також: На Старовижівщині підводні мисливці наловили 12 кілограмів риби




Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром