стрічка

«Процедур дотрималися», – Волинська ОДА про поховання луцького лікаря-гінеколога

31 Березня 2020, 16:40
Брифінг 1075
Брифінг

Лікаря-гінеколога, який помер 29 березня, і в нього посмертно виявили коронавірус, поховали згідно з алгоритмом.

Про це наголосила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак під час брифінгу 31 березня.

Нагадаємо, що чоловік помер не від коронавірусу, а від серцевого нападу.

«У нас померла людина, відомий на Волині лікар. У нього після смерті виявили коронавірус. Проте у нього були супутні хвороби, які в такому віці, на жаль, є у багатьох людей. Тому бережіть своїх батьків», – додала Щербак.

За словами Щербак, момент поховання – інтимна для сім’ї процедура, яка не має мати широкого загалу. Алгоритм дій поховання, каже заступниця голови ОДА, був наданий всім у райони. Його повинні дотримуватися всі служби.

«Вчора ввечері ми перевірили, як це відбувається. Все було згідно норм. Труна була щільно закрита і стояла в окремому місці. Людей було 8 – одна людина на 10 квадратних метрів», – підкреслила Щербак.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк зауважив, що коло осіб, з яким контактував померлий, встановили. Це 8 людей з обласної поліклініки, зараз вони на самоізоляції. За словами Ващенюка, лікар був у відпустці з 20 березня.

«Обласна поліклініка понад два тижні не веде планових прийомів, то практично лікар не працював із пацієнтами. Зауважу, щ тіло родичам видали раніше, ніж були результати тестування. Розтин проводили згідно протоколу. Тіло обробили хлоровмісним антисептиком і видали у герметичному пакуванні, для того, щоб унеможливити інфікування інших. Всіх процедур дотрималися», – наголосив Ігор Ващенюк.

Отож, підсумував, що панікувати не потрібно.

Читайте також: Луцький гінеколог, який помер в інфекційній лікарні, був інфікований COVID-19

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар