стрічка

Рівненський лікар у складі антарктичної експедиції дістався Чилі

31 Березня 2020, 15:53
1261

Лікар 25-ї Української антарктичної експедиції, анестезіолог з Рівного Ігор Дейнека 30 березня у складі делегації дістався берегів Чилі.

Команда українських полярників нині перебуває в місті Пунта-Аренас на березі Магеланової протоки, де відповідно до чилійських законів будуть певний час на обсервації, після чого зможуть продовжити шлях до Антарктиди кораблем. Про це інформує МОН.

Нагадаємо, що через карантин 25-ій експедиції не вдалося з першого разу дістатися Латинської Америки і вона була змушена повернутися в Київ.

Учасники експедиції сподіваються на успішну перезмінку. Цьому наразі сприяє навіть глобальне потепління. В Антарктиці цей рік видався аномально теплим, тож акваторія станції буде вільною від криги впродовж усього квітня. Бо у «нормальні» роки станція закривається кригою вже після першої декади квітня.

До слова, 25-та експедиція має змінити на українській антарктичній станції своїх колег, які там працюють вже понад рік.

В Антарктиді вчені досліджуватимуть зміни клімату, магнітне поле Землі, «озонову діру», динаміку популяцій пінгвінів, інших тварин та рослин, пристосування живих організмів до екстремальних полярних умов, космічну погоду в іоносфері Землі тощо.

Читайте також:  «Люди в білому»: хто вони, ті що на передовій боротьби з коронавірусом в Рівному

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром