стрічка

На Турійщині відремонтують три амбулаторії

01 Квітня 2020, 09:00
699

На Турійщині за кошти позики Світового банку здійснять капітальний ремонт Купичівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, а також проведуть реконструкцію Турійської та Луківської амбулаторій загальної практики – сімейної медицини.

Про це інформують у фейсбуці на сторінці «Зниження рівня захворюваності  на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА»

У Турійському районі у рамках реалізації субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» реконструюють три приміщення, які після здачі їх в експлуатацію запрацюють як амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Підрядником на об’єктах стало товариство з обмеженою відповідальністю «Луцьккомунбуд».

Реконструкція Турійської амбулаторії
Реконструкція Турійської амбулаторії
 

На інших двох об’єктах виконання – на рівні 40%, що пов’язане із відсутністю належного та вчасного фінансування у 2019 році. Тож термін дії договору продовжено до кінця серпня 2020 року.

За словами Жанни Бучко, очільниці Турійського центру первинної медико-санітарної допомоги, у цьому районі – одна з найкритичніших ситуацій щодо проведення ремонтних робіт у рамках будівельного компонента.

«Оскільки приміщення трьох центральних діючих амбулаторій не придатні до використання, то прийом пацієнтів проводиться медичними працівниками у тимчасово пристосованих приміщеннях, що суттєво впливає на якісне надання медичних послуг», – уточнює медик.

Сподіваються, що до завершення терміну реалізації субпроєкту усі поточні (зокрема і фінансові) проблеми вирішаться і нові приміщення введуть в експлуатацію у заплановані терміни.

капітальний ремонт Купичівської амбулаторії
капітальний ремонт Купичівської амбулаторії

До слова, закупівлі офісних та медичних меблів, медичного обладнання та інструментарію уже проведені, й усе необхідне є на місцях.

Відповідно до субсидіарної угоди, субпроєкт має бути повністю реалізований до 30 вересня 2020 року. Щодо будівельного компонента, то усі роботи з ремонту та реконструкції амбулаторій можуть завершити до 31 серпня поточного року, проте за умови належного, вчасного та в повному обсязі виділення коштів субвенції Волинській області. Команда з реалізації субпроєкту впевнена, що на центральному рівні це врахують – і до кінця року медичні працівники переїдуть до усіх оновлених за кошти позики амбулаторій, а пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах.

Читайте також: Пояснили, чому ремонт Луківської амбулаторії призупинили

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024