стрічка

На Любешівщині під час карантину грають у футбол і збираються на пікніки

31 Березня 2020, 13:11
Фото ілюстративне 1474
Фото ілюстративне

Окремі мешканці Любешівського району нехтують елементарними правилами безпеки на карантині.

Начальник Любешівського відділення  поліції Володимир Хвесик розповів, що 29 березня правоохоронцям надійшло 12 повідомлень про недотримання правил самоізоляції мешканцями Любешівщини – пише районна газета «Нове життя».

Ідеться про тих, хто повернувся з-за кордону. В основному, люди інформують про те, що, наприклад, сусід приїхав із Польщі та ходить селом, або ж молодь грає у футбол чи зібралася на пікнік.

«У неділю погода сприяла, наші краяни ринули на природу, то саме таких повідомлень було найбільше. Все ретельно перевіряємо. Але  надзвичайно важко дійсно встановити факт недотримання людиною режиму карантину. Адже, коли наші працівники приїжджають на місце, людина перебуває за місцем проживання, і довести, що вона кудись ходила, нелегко. Ми ж не можемо встановити караули біля подвір’я кожного, хто повернувся із-за кордону. Тут уже вся надія – на свідомість наших громадян», – зазначає керівник районної поліції.

Правоохоронці мають списки тих, хто після 22 березня повернувся в Україну. Ці списки надали їм прикордонна та епідеміологічна служби. Такі громадяни при перетині кордону підписували інформативну згоду про те, що будуть дотримуватися карантинних заходів. Тож періодично до них телефонують, виїжджають, аби перевірити, чи справді вони перебувають на самоізоляції.

Існує, за словами Володимира Хвесика, і проблема дотримання карантинних заходів деякими підприємцями, котрі прикриваються тим, що торгують нібито дозволеними засобами, а тим часом продають і недозволені товари. Або ж торгують  насінням на території офіційно зачиненого ринку.

Читайте також Українців просять «здавати» сусідів, які не дотримуються самоізоляції, повернувшись з-за кордону

На Любомльщині перевірили більше сотні осіб, які приїхали з Європи

На Локачинщині виявили чоловіка, який повернувся з заробітків та не самоізолювався

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024