стрічка

«Потрібної кількості боксів для інфікованих COVID-19 у нас нема, як і в жодній країні світу», – Ігор Ващенюк

31 Березня 2020, 09:50
Ігор Ващенюк 1339
Ігор Ващенюк

На Волині є декілька етапів розгортання лікарняної мережі під час епідемії коронавірусу.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА 30 березня.

Перших хворих відправлятимуть у бокси інфекційних відділень, потім у загальні інфекційні відділення. Якщо ж буде багато хворих, то по кожній лікарні на Волині є узгоджений план з керівником. 

«Там не будуть перебувати вже інші хворі, окрім інфікованих COVID-19. Пропрацьовуємо декілька сценаріїв. Потрібно дотримуватися правил карантину, щоб ми не мали фатальних наслідків, які є у багатьох країнах», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

За словами Ігоря Ващенюка, потрібної кількості ізоляторів немає, і немає в жодній країні світу. Тому що це форс-мажорна ситуація, каже Ващенюк.  

«Ми забезпечуємо в першу чергу медичний персонал засобами захисту. Це все-таки повітряно-крапельна інфекція. Але при дотриманні правильного захисту, і при дотриманні внутрішньолікарняного контролю, пацієнти можуть перебувати й у звичайних відділеннях для групи хворих. Сподіваємося, що вдасться обійтися нашими боксами. Але якщо буде масове надходження пацієнтів, то бачите, що у світі таких хворих ізолюють в і Палаци спорту, тобто у взагалі не пристосовані для цього місця», – додав Ігор Ващенюк.

Читайте також: Волинь отримала маски, тести, рукавиці, термометри та захисні костюми

 

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024