стрічка

У Люблинецькій ОТГ з'явився поліцейський офіцер громади

29 Березня 2020, 17:34
Наталія Сіховська,Андрій Тарасюк 1109
Наталія Сіховська,Андрій Тарасюк

Селищна голова Люблинця Наталія Сіховська зустрілася із новопризначеним поліцейським громади Андрієм Тарасюком – дільничим офіцером поліції сектору превенції Ковельського ВП ГУНП у Волинській області.

Про це інформує Люблинецька ОТГ.

26 березня посадовці обговорили новий формат роботи дільничного офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території ОТГ, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом ОТГ, підзвітність ОТГ та додаткові функції (більший акцент на попередженні правопорушень).

Варто зазначити, що такі нововведення можливі завдяки участі Люблинецької ОТГ в пілотному Проєкті «Поліцейський офіцер громади», який стартував у травні 2019 року за підтримки уряду США. Мета проекту – забезпечення кожної територіальної громади офіцером поліції, який буде частиною громади. Проєкт передбачає, що офіцер поліції буде тісно взаємодіяти з жителями своєї громади та орієнтуватися на їхні потреби. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги.

Реалізація проєкту в Люблинецькій громаді, забезпечить підвищення загального рівня правопорядку у всіх населених пунктах, захист життя, здоров’я, честі і гідності населення, профілактичну роботу по попередженню злочинності та забезпечення комплексного підходу до розв’язання проблем, пов’язаних з питаннями безпеки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024