стрічка

У Ковельській міськраді з’явилася група депутатів «Патріоти Волині»

28 Березня 2020, 15:14
Віра Федосюк та Олег Кіндер 1577
Віра Федосюк та Олег Кіндер

У міській раді створили міжфракційне депутатське об’єднання.

Як вже повідомляв Район.Ковель, пленарне сесійне засідання Ковельської міської ради 26 березня через карантин відбулося у закритому режимі, але з порушенням вимог законодавства, так як сесія не голосувала за такий режим роботи, а колегія ради, на яку посилаються можновладці, є органом, котрий для міських рад не передбачений законом і у Ковелі – це просто видумка місцевої влади.

]На початку пленарного засідання секретар ради Віра Федосюк оголосила, що на ім’я міського голови надійшло повідомлення, що у раді створено депутатську групу «Патріоти Волині» з п’яти чоловік. Від кого і коли воно надійшло – Віра Іванівна не сказала. І хоча мер Олег Кіндер хотів, щоб така звістка була озвучена в кінці сесії – в «Різному», регламент передбачає це робити на початку.

Стало відомо, що до новоутвореної групи увійшли Олександр Головань, Світлана Крат, Олександр Місяць (всі – члени Радикальної партії Олега Ляшка), Юрій Міцура та Ірина Роїк (обоє – з фракції «Солідарність»). За рішенням зборів, головою групи обрано Олександра Місяця.

«Запитання! Олександр Миколайович, ви маєте право, згідно регламенту, згідно закону. «Патріоти Волині» – партія, яка сьогодні є офіційно зареєстрована. Все абсолютно ви маєте право. Запитання: чи має партія «Патріоти Волині» і ви, ті, які очолив цю групу в Ковельській міській раді, відношення до громадської організації «Патріоти Волині», яку представляє народний депутат України Степан Петрович Івахів?» – поцікавився мер Олег Кіндер.

Олександр Місяць роз’яснив йому, що на сьогоднішній день на Волині із схожими назвами є політична партія «Патріоти Волині», є однойменний благодійний фонд Степана Івахіва, а не громадська організація «Патріоти Волині», як стверджував Олег Кіндер, та міжфракційне об’єднання в Ковельській міській раді.

«Ніякого відношення до «Патріотів Волині» тих чи інших не маємо. Це міжфракційне депутатське об’єднання», – мовив Олександр Місяць.

«Зрозумів. Дякую. Отримали всі відповіді, я думаю», – відповів Олег Кіндер.

Читайте також: Олег Кіндер забув, як звати Степана Івахіва по-батькові  

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024