стрічка

За тиждень через «Дорогуськ-Ягодин» повернулося більше шести тисяч українців

25 Березня 2020, 17:00
Українці повертаються додому 1313
Українці повертаються додому

В умовах запровадження урядами України та Республіки Польща обмежень та екстрених заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу COVID-19, з 16 березня 2020 року ввели ряд обмежень щодо перетину державного кордону як для громадян України так і для іноземців в усіх пунктах пропуску.

Міжнародний пункт пропуску «Ягодин» призначений виключно для автомобільного сполучення. Жодного так званого «пішохідного руху» у цьому пункті пропуску не передбачено. Про це повідомляють на сторінці західного управління Держприкордонслужби у фейсбуці.

Однак, враховуючи ситуацію, яка склалась з поверненням громадян України додому, польська та українська сторони досягли певних домовленостей щодо надання можливості українським водіям, які здійснюють пасажирські перевезення, прямувати на польську сторону в пункт пропуску «Дорогуськ» та доставляти наших громадян до українського пункту пропуску «Ягодин».

Для цього прикордонники спільно з місцевими органами влади організували роботу щодо виділення транспорту для забезпечення переміщення наших громадян.

В середньому за добу водії здійснюють десять таких поїздок. Слід зазначити, що інформація про кількість українців, які накопичуються на суміжній стороні надходить українським прикордонникам від польських колег. Після чого інформуються перевізники, які здійснюють пасажирські перевезення.

Читайте також: На кордоні «Дорогуськ-Ягодин» кількасот заробітчан чекають автобусів з України просто неба

Автобуси почергово забирають українців з пункту пропуску «Дорогуськ» та доставляють їх в пункт пропуску «Ягодин». Надалі, після проходження температурного скринінгу та паспортного контролю, подорожуючих довозять до найближчої автобусної зупинки, щоб вони мали можливість добратись до місць проживання.

Прикордонники зазначають, що лише за останній тиждень через пункт пропуску «Ягодин» в Україну повернулося більш як шість тисяч наших громадян. В середньому за добу прикордонники пропускають від однієї до півтори тисячі українців.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024