стрічка

Амбулаторії у Благодатному й Нововолинську можуть здати в експлуатацію за пів року

20 Березня 2020, 08:00
1038

У Благодатному та Нововолинську амбулаторії за кошти субпроєкту Світового банку реально ввести в експлуатацію за пів року.

Амбулаторії у Благодатному та Нововолинську, які є у переліку з 32 об’єктів, де мають відбутися ремонтно-будівельні роботи за кошти субпроєкту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», підрядники готові здати у межах пів року від початку відновлення фінансування. Про це повідомили на офіційній сторінці субпроєкту.

У цьому керівництво ТОВ «Будівельний комплекс «Універсал» офіційним листом запевнило управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації, яке є замовником робіт.

Тендер на ремонт та реконструкцію амбулаторій у місті Нововолинську та селищі Благодатне, яке підпорядковане Нововолинській міській раді, виграло київське товариство з обмеженою відповідністю «Будівельний комплекс «Універсал» і 29 грудня 2018 року підписало відповідну угоду NCB-W- 6.1.1.4/8. Наразі, з врахуванням вартості додаткових робіт, на ці два об’єкти необхідно понад 23 мільйони гривень коштів субпроєкту.

У Нововолинську підрядник впорався з 75% робіт, у Благодатному реалізував понад 50% від запланованого. Приміщення наразі планується відкрити орієнтовно за пів року – однак лише за умови відновлення фінансування. До слова, питання щодо облаштувань кабінетів уже вирішено. Адже офісні й медичні меблі, відповідне обладнання та інструментарій уже придбані – теж за кошти субпроєкту.

Нагадаємо, що відповідно до субсидіарної угоди, субпроєкт має бути повністю реалізований до 30 вересня 2020 року. Щодо будівельного компоненту, то усі роботи з ремонту та реконструкції амбулаторій можуть завершити до 31 серпня поточного року, проте за умови належного, вчасного та в повному обсязі виділення коштів субвенції Волинській області.

Команда з реалізації субпроєкту впевнена, що на центральному рівні це врахують – і до кінця року медичні працівники переїдуть до усіх оновлених за кошти позики амбулаторій, а пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах.

Читайте також: Павлівська амбулаторія може запрацювати восени

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024