стрічка

Поліцейські перевірятимуть дотримання карантину на Любомльщині

19 Березня 2020, 09:05
Карантин 1062
Карантин

Співробітники Любомльського відділу поліції розпочинають проведення заходів, спрямованих на недопущення порушень встановлених карантинних обмежень пов’язаних з протидією коронавірусу «COVID-19».

Від 19 березня розпочнеться перевірка дотримання обмежувальних заходів фізичними та юридичними особами. Про це повідомляють у Любомльському відділі поліції.

Про обмеження, які встановили на Любомльщині, можна прочитати ТУТ та ТУТ.

За порушення вказаних обмежень чинним законодавством України передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Так, 17 березня Верховна Рада України прийняла Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби, яким Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнили статтею 44-3: «Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм».

Порушення закону тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 34 тисяч гривень), на посадових осіб у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 тисяч гривень).

Також, уповноваженим на те посадовим особам органів внутрішніх справ (Національної поліції) надали право складати протоколи про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена статтею 44-3 КУпАП, рішення по яких буде приймати суд.

За порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань наступає кримінальна відповідальність передбачена статтею 325 Кримінального кодексу України.

«Співробітники поліції проводять вказані заходи лише з однією метою – не допустити поширення вірусу на території району та держави. Тому просимо з розумінням віднестись до встановлених обмежувальних заходів та без необхідності не покидати житло. Поліція району переведена на посилений варіант службової діяльності й надалі буде вживати усіх заходів спрямованих на забезпечення безпеки громадян та боротьби зі злочинністю», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024