стрічка

«Краще я помру», – настоятель жидичинського храму про відмову від Причастя

18 Березня 2020, 12:51
Отець Константин Марченко 12102
Отець Константин Марченко

Намісник Свято-Миколаївського монастиря у Жидичині Ківерцівського району отець Константин Марченко висловив свою думку про те, чи потрібно відвідувати храм та причащатися під час карантину, зумовленого епідемією коронавірусу.

Про це він сказав під час проповіді 16 березня, пише ІА «ВолиньPost».

З-поміж іншого священник зазначив, що люди, які раніше декларували свою віру в Бога тепер кажуть, що не можна підходити до святинь, причащатися і тому подібнею

«А в що ми віримо? Для нас церква – інститут етики. То чим тоді церква відрізняється від будь-якої громадської організації?» – запитав намісник жидичинської обителі.

Потім отець Константин зачитав своїй пастві лист отця Михайла Бучака, який є настоятелем храму в селі Княгининок, в якому йшлося про святині та їхнє значення у житті християнина 

«Чи не боюся я померти від коронавірусу? Боюся. Але ще більше я боюся бути живим мерцем без Христа у серці. Завжди думав, що я прогресивний священик. Виявляється – ні. Можливо мої переконання хибні, але точно щирі і йдуть із грішної і християнської душі», – йшлося у листі. 

Архімандрит Константин підтримав позицію отця Михайла: «Я багато про це думав. Та, навіть, якби мені Господь і допустив заразитися коронавірусом після того, як я буду приступати до Таїнств Церкви Христової, то краще я помру, але завтра я стану перед Богом і скажу: «Господи, я помер через те, що я вірив, що це Твоє». Але мені страшно померти після того, коли ми сьогодні у постові дні читаємо Євангелію про зраду Іуди, про зраду Петра, мені страшно померти зрадником. І мені, здається, що це найкращий піст у нашому житті і ніколи так ці пісні Євангелія не будуть нам лягати на серце як будуть лягати у цей піст».

Коментар