стрічка

У Рівне надійшли тест-системи для виявлення коронавірусу

13 Березня 2020, 13:12
1393

Рівненщина отримала тест-систему для виявлення коронавірусу.

13 березня до Рівненського обласного лабораторного центру доставили тест-систему для виявлення коронавірусу. Вона розрахована на сто реакцій, що допоможе обстежити близько трьох десятків рівнян. Всі тести сертифіковані Всесвітньою асоціацією охорони здоров’я, виробник – Німеччина. Про це йдеться на фейсбук-сторінці лабораторного центру.

Керівник лабораторного Центру Роман Сафонов розповів, що обстежуватимуть пацієнтів, котрі матимуть покази та симптоматику, характерну для коронавірусу. Зокрема високу температуру та сухий кашель. Тест-система дасть результати орієнтовно через 6 годин після початку скринінгу.




Окрім характерних симптомів тестуватимуть також людей, котрі контактували з хворими на коронавірус людьми чи відвідували країни зі складною епідемічною ситуацією.

При отриманні позитивного результату зразки пацієнта відправлять до Києва, де їх повторно обстежать.

Наступного тижня до лікарень Рівненщини надійдуть швидкі тестові системи, за допомогою яких можна буде проводити дослідження не в медзакладах, а взагалі поруч із ліжком хворого.

В МОЗ наголошують на тому, що наразі Україна повністю справляється з дослідженнями. Тести в регіонах допомагають прискорити скринінгу на коронавірус на місцях.

Читайте також: Очільник Рівного обговорив з керівниками релігійних громад загрозу коронавірусу

Шенген і безвіз в умовах пандемії: як коронавірус змінює правила перетину кордонів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024