стрічка

У селі на Горохівщині відсвяткували рік у єдності з ПЦУ. ФОТО

01 Березня 2020, 09:55
2275

У суботній ранок до Свято-Троїцького храму села Лобачівка, що на Горохівщині, ішли-їхали прихожани місцевого храму та гості села, аби разом помолитися та відсвяткувати рік у єднанні з Православною церквою України.

Святкова служба відбулася 29 лютого, – пише «Волинь Правда».

На богослужіння прибули не лише місцеві, а й гості села, які приїхали розділити радісну подію з лобачівцями. Зокрема, і священники із сусідніх міст та сіл: декан Горохівського благочиння Андрій (Сидор), настоятелі храмів міста Берестечка священники Микола Качмар та Володимир Курчин та храму села Смолява – отець Андрій.

Читайте також: «Людей було стільки, як на Паску»: у Лобачівці пройшла перша служба українською мовою

Рік тому у храмі відбувався вихід з Української православної церкви (Московського патріархату) та перехід релігійної громади до Православної церкви України і церква отримала нового настоятеля – отця Сергія Петрощука.

«Слава Богу, що він благословив нас бути сьогодні в єдності помісної Православної церкви України, допоміг рік тому зробити так, як цього хотіли багато наших попередників – ті, хто ходив до цього храму і хто хотів, щоб у ньому лунала молитва рідною українською мовою. Бо ж мова – це наша душа. Коли ми забудемо її, не будемо її шанувати – ми втратимо й Україну», – наголосив Андрій Сидор.

«Радий, що сьогодні у храмі стільки людей. Знаю, що у лобачівці – глибоко віруючі люди. Дякуючи Богу і вам, і отцям, які були присутні рік тому у важкі дні переходу, сьогодні ми в святому храмі молимось рідною мовою», – додав він.

Не могли не згадати й імена активних місцевих мешканців, без яких не відбулося би переходу до ПЦУ та які першими свідомо почали процес переходу.

1






1


2


2

2

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024