стрічка

Ковельські депутати виступили проти продажу української землі іноземцям

29 Лютого 2020, 12:19
Ковельські депутати виступили продажу української землі іноземцям 901
Ковельські депутати виступили продажу української землі іноземцям

У Ковелі депутати проти продажу української землі іноземцям.

Про це інформує Ковельська міська рада.

27 лютого відбулося засідання 63 сесії міської ради, на якому депутати схвалили звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Д.А. Разумкова, народного депутата України виборчого округу №21 Степана Івахіва, щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття за основу Закону України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

«Ми, депутати Ковельської міської ради Волинської області глибоко стурбовані тим, що у Верховній Раді України винесено на друге читання проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10 від 10.10.2019 року), який ставить за мету розпродати іноземним банкам і кредитним установам найголовніше і основне багатство України – землю, що ставить під загрозу подальше існування України як держави. Продаж землі згідно проєкту Закону №2178-10 від 10.10.2019 року призведе до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, які в усьому цивілізованому світі є основою продовольчої безпеки та аграрної складової економіки, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також до загибелі сіл та селищ», – йдеться у тексті звернення.

Ковельські депутати закликали Верховну Раду України зупинити розгляд законопроекту №2178-10 від 10.10.2019 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». У разі прийняття вказаного законопроекту вимагають від Президента України накласти на нього вето. У випадку підписання Закону Президентом закликали фракції Верховної Ради оформити відповідне звернення до Конституційного Суду України.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024