стрічка

Лідер «Бумбоксу» Андрій Хливнюк у Луцьку розповів про новий альбом, особисте життя та Бандерштат

29 Лютого 2020, 08:44
Андрій Хливнюк 1797
Андрій Хливнюк

Гурт «Бумбокс» відіграє у Луцьку шостий концерт туру «Таємний код: Рубікон».

Вокаліст Андрій Хливнюк провів пресконференцію перед концертом 28 лютого.

Соліст зазначив, що зараз вони грають всеукраїнський тур на підтримку альбому «Таємний код: Рубікон». Це друга частина туру. Він є найбільшим за останні роки.

«Альбом має теплі відгуки. Нам це дуже приємно і тішить нас», – зауважив Андрій Хливнюк.

Артист розповів про свою пісню «Плющ». За словами Андрія, читаючи вірш Лесі Українки про плющ, він почув мелодію в голові і вирішив покласти його на музику. Записуючи її, вокаліст планував, що це буде просто дует: акустична гітара і вокал. Як одна із звичайних рис альбомів «Бумбоксу», коли останньою одинадцятою піснею альбому є акустична пісня. Але виявилося не так.

«Потім планував цю пісню як титрову до фільму грузинської режисери «Леся». Гроші на нього виділили при попередній владі. З приходом сьогоднішньої влади ці кошти загорнули. Через те, що нібито режисерка не закінчила чи то Карпенка-Карого в Києві, чи то що вона не українка. Тобто причина – якась нісенітниця. Те, що іноземці намагаються знімати кіно про українських класиків – це дуже важливо, але не на думку держкіно, на жаль», – наголосив Андрій Хливнюк.

Фронтмен також розповів і про вплив творчості на особисте житті, і навпаки.

За словами Андрія, особисте життя дуже впливає на творчість, тому що це є джерело для сублімації, для написання пісень, і для життя.

«Так чи інакше. Дуже і дуже сильно. Творчість теж впливає на особисте життя артиста. Якщо вас довго нема вдома, то рано чи пізно ваше особисте життя зміниться», – усміхаючись додав артист.

Для гурту не існує стандартів. Вони грають на репетиціях те, що їм цікаво, те, що хочеться. Намагаються міксувати улюблені стилі і стараються отримати щось оригінальне, своє, здебільшого на власні вірші Андрія Хливнюка. І виходить те, що виходить.

Соліст згадав і про «Бандерштат» – фестиваль українського духу.

«Бандерштат» мені дуже і дуже подобається. Це тверезий фестиваль. Він крутий і рве шаблони, особливо шаблони російської пропаганди. Це як старі друзі з’їхалися і зійшлися. Приходять люди з дітьми. Мені не дуже подобаються вигуки: «знову покликали чуваків, вони москальською іноді співають, хіба не можна було знайти нормального артиста», – додав Андрій.

На завершення фронтмен додав, коли грає, завжди бачить себе в піснях, інакше – це було б не правдою.

«Якщо ти не віриш в те, що ти робиш, то це дешевий водевіль. Не вийде з цього ні іронії, ні драми, нічого не буде. Якщо ви себе не бачите, і крізь себе не пропускаєте матеріал, це вже не мистецтво, а гра», – підсумував Андрій Хливнюк.



 

Коментар