стрічка

За добу на «Ягодині» перевірили температуру у 3700 людей

27 Лютого 2020, 11:25
Перевіряють на коронавірус 1418
Перевіряють на коронавірус

За добу у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» перевірили температуру 3700 подорожуючим, які в’їжджають в Україну.

Заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на кордоні з Польщею діють від вівторка, 25 лютого. Про це повідомляє Суспільне мовлення України.

Водій Дмитро Кропивницький каже: два дні провів у Литві. Перш ніж дозволити в’їзд в Україну, чоловіку вимірюють температуру. Запроваджені заходи безпеки на кордоні, каже чоловік, підтримує: «Я вважаю, що потрібно. Тому що, якщо не догледіти, то тоді можна і не зробити необхідних заходів, щоб потім це зупинити. Якщо його запустять, потім нічого не вдіяти. Так воно повинно бути, це захист населення».

Читайте також: У «Ягодині» облаштували карантинну зону для людей із підозрою на коронавірус 

Стан здоров’я водіїв на кордоні від ранку середи, 26 лютого, перевіряє помічник епідеміолога Любомльського відділу лабораторного центру Анатолій Ключук. Каже: на пункті пропуску для температурного скринінгу подорожуючих мають два вимірювальні прилади. Працює у спецодязі: «Захисний халат, рукавички, респіратор, маска, шапочкаЦе термометр дистанційного вимірювання температури. Просимо людину, щоб витерла волосся і на відстані 0,5-1 сантиметра приставляємо і вимірюємо».

За добу, каже Анатолій Ключук, у пункті пропуску людей з підвищеною температурою тіла не зафіксували. Якщо у лікаря чи військового фельдшера виникнуть сумніви щодо стану здоров’я подорожуючого, його ізолюють у санітарній зоні.

Читайте також: На «Ягодині» через коронавірус у людей міряють температуру тіла

Засобами захисту від вірусів забезпечені не лише медики, а й усі працівники у пункті пропуску, – каже речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

«Всі прикордонники забезпечені стерильними одноразовими масками, рукавичками. На каналі руху на в’їзд в Україну всі працюють як прикордонники так і митники. Наразі конфліктних ситуацій не було. Люди з розуміння ставляться до цього. Самі розуміють, що це безпека нашої країни, людей які в ній проживають», – повідомляє Оксана Петрів.

Скільки триватимуть такі заходи на кордоні поки невідомо.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024