стрічка

У Ковелі планують встановити систему відеонагляду на виїздах з міста

26 Лютого 2020, 14:00
Камери на дорогах / Фото ілюстративне 851
Камери на дорогах / Фото ілюстративне

У Ковелі хочуть встановити систему відеонагляду з можливістю розпізнавати номерні знаки.

Про це інформує Ковельська міська рада.

25 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку. Про стан боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку у місті та виконання Комплексної програми профілактики правопорушень і злочинів на 2018-2020 роки у 2019 році депутатів поінформував начальник Ковельського відділу поліції ГУ Національної поліції Іван Тусь.

Крім того, повідомив, що ковельській поліції необхідно 600 тисяч гривень для оновлення камер відеонагляду з розпізнавальною програмою. За його словами, міський голова Олег Кіндер теж вважає таке рішення доцільним.

Іван Тусь просив депутатів підтримати цю ініціативу, адже рішення про виділення коштів прийматимуть саме вони.

У результаті планують придбати 8 відеокамер, оснащених системою розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, які встановлять на усіх в'їздах/виїздах у місто Ковель. Це дасть змогу досить оперативно встановити авто, які розшукують за підозрою у причетності до правопорушень чи злочинів. Ця система є автоматизованою. Нині ж поліція витрачає багато часу на виконання таких дій у ручному режимі. А від цього залежить безпека, а іноді й життя мешканців міста.

Він також додав, що важливо було б впровадити комплексну систему оперативного реагування «Безпечне місто». За попередніми підрахунками, це обійдеться у 2,5 мільйони гривень. Є необхідність й у системі розпізнавання людських облич.

У Ковелі впродовж кількох років ведеться поступова робота зі встановлення систем відеонагляду, на що уже було використали понад 500 тисяч гривень бюджетних коштів. У 2020 році у міському бюджеті на такі потреби передбачили 100 тисяч.

Коментар