стрічка

Луцькі активісти вимагають відставки Арсена Авакова. ФОТО

24 Лютого 2020, 16:58
Луцькі активісти вимагають відставки Арсена Авакова 886
Луцькі активісти вимагають відставки Арсена Авакова

У Луцьку під стінами Волинської ОДА проходить акція протесту. Учасники вимагають звільнити міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Акція відбувалася 24 лютого.За словами активістів, останньою краплею стали події, що відбулися в Нових Санжарах – Аваков влаштував виставу із залякуванням новим вірусом з Китаю, бійками і БТРами. Усе це відбулося, аби «відбілити» ім’я міністра за допомогою специфічного сценарію, вважають мітингувальники, – Аваков рятує українців і уникає відповідальності за раніше скоєне. Про це пише ВолиньPost.

Серед провалів на посту міністра активісти називають: саботаж реформи поліції; відсутність нормальних розслідувань нападів на громадських активістів та журналістів; покривання злочинів, скоєних поліцейськими; корупційні скандали.

Учасники мітингу символічно одягнули захисні маски.

«Це єдиний міністр, що залишився з часів попередньої влади. Донині розслідування у справі Майдану не завершене, вбивці Небесної Сотні не сидять у тюрмах, вбивці Катерини Гандзюк непокарані, старі кадри залишаються на своїх посадах», – відзначила Марія Доманська. Акція у Луцьку є продовженням всеукраїнських протестів.

Депутат міської ради Павло Данильчук відзначив, що нещодавно Аваков та його люди спаплюжили й честь та гідність атовців і волонтерів, коли їм «пришили» вбиство Шеремета.

«Величезна влада сконцентрована фактично в руках одного міністра. Аваков маж піти у відставку і понести покарання за свої дії», – наголосив він.

Учасники мітингу символічно одягнули захисні маски
Учасники мітингу символічно одягнули захисні маски

Учасники мітингу символічно одягнули захисні маски
Учасники мітингу символічно одягнули захисні маски

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024