стрічка

Через африканську чуму свиней на Волині проводять обстеження свинопоголів’я

22 Лютого 2020, 15:20
Свиня / Фото ілюстративне 1110
Свиня / Фото ілюстративне

У Волинській ОДА говорили про заходи для запобігання поширення африканської чуми свиней, яка виникла у лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського СЛАТ «Тур».

Про це інформує Волинська ОДА.

Нагадаємо, 17 лютого на території Голобського лісництва, що у Ковельському районі, виявили труп підсвинка дикої свині. За результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Львівської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 18 лютого підтвердили ДНК вірусу африканської чуми свиней. Місце загибелі тварини продезінфіковали сухим хлорним вапном.

Читайте також: На Ковельщині виявили африканську чуму свиней

Наступного дня на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській райдержадміністрації прийняли ряд першочергових заходів з локалізації спалаху АЧС.

Спеціалісти ветеринарної медицини Ковельського району ще 17 лютого розпочали подвірні обстеження свинопоголів’я в населених пунктах Вівчицьк, Гончий Брід, Діброва, Партизанське, Майдан, Дарівка, Воля Любитівська, Дроздні, Битень, Погиньки, Новий Мосор, Солотвин та смт Голоби.

Окрім того, надали інформацію користувачам мисливських угідь з метою обстеження їх території на предмет виявлення хворих та загиблих тварин.

Поки нових хворих та загиблих тварин не виявили.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024