стрічка

Зміна іміджу: що треба знати про фарби для волосся та їхні особливості

22 Лютого 2020, 13:22
5174

Фарбування – це досить ефективний спосіб для тих, хто бажає кардинально змінити свою зовнішність або внести в неї певні корективи.

На сайті мультирегіонального інтернет-магазину МЕЙКАП  представлені різні фарби для волосся. У цій статті розповімо про те, в яких основних варіантах є ця продукція, а також про її вплив на пасма.

Продукти з хімічним та натуральним складом

Пропонуємо вам загальну класифікацію барвників, яка сформована в залежності від складу, способу фарбування й особливостей результату:

  • Хімічні з аміаком. Аміачні (перманентні) варіанти відрізняються високою стійкістю, вони дуже повільно вимиваються. Аміак у вигляді гідроксиду амонію викликає значне набухання волосяних стрижнів і забезпечує глибоке проникнення пігменту.  Важливою його особливістю є висока летючість, тому він не накопичується в пасмах. Використання таких продуктів дозволяє приховати сивину, отримати будь-який бажаний колір. Основні недоліки – це різкий запах, алергічні реакції й певне втручання в структуру пасом, яке полягає у підвищенні пористості, ламкості. Багато виробників додають в формулу корисні речовини, щоб звести до мінімуму негативний вплив на локони.


 

  • Хімічні без аміаку. Діють досить делікатно, а більш м'який склад знижує ризик алергічних реакцій. Серед переваг мінімальне втручання в природні обмінні процеси й, як наслідок, відсутність ламкості та посіченості кінчиків. Однак, не всі варіанти впораються з покриттям сивини, а також вони швидше вимиваються, ніж перманентні. Підходять для тьмяних пасом, оскільки забезпечують природний колір і блиск.

  • Натуральні. У цю категорію входять хна й басма. Хна здатна надати колорит – від золотистого до темно-каштанового та насиченого червоного. Можливості басми обмежуються відтінками чорного й коричневого. Вона не використовується самостійно, а тільки в поєднанні з хною. До складу часто входять ефірні олії й консерванти для збільшення терміну придатності. Басма гіпоалергенна, а інші речовини можуть викликати негативні реакції, тому попереднє тестування є обов'язковим. Серед недоліків – можливість використання тільки при натуральному кольорі волосся, можна отримати блакитний або зеленуватий відтінок при неправильному розведені, процедура займає тривалий час. Однак, важливо, що цей натуральний барвник надає пасмам силу, зміцнює їх структуру, не впливає на рівень пористості.

При підборі барвника важливо враховувати не тільки бажаний колір, але і стан ваших пасом, а також як довго повинен триматися отриманий результат.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024