стрічка

На Гощанщині створили першу патронатну сім'ю

21 Лютого 2020, 15:00
Родина Олексія та Вікторії 1406 Джерело: Рівненська ОДА
Родина Олексія та Вікторії

Перша патронатна сім'я підписала договір про опіку та патронат над дитиною. 20 лютого сім'я підписала договір із вихователькою та головою РДА.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Договір про надання послуги патронату над дитиною між органом опіки та піклування Гощанської РДА в особі голови РДА Василя Романюка та патронатною вихователькою Вікторією Сєрковою. Таким чином на Рівненщині створена перша патронатна родина.

«Іноді наше життя змінюється за годину спілкування зі світлими людьми. Я бажаю, щоб у вас була саме така історія. Щоб діти, які тимчасово перебуватимуть у вашій родині завжди згадували цей період з теплом у серці. Це дуже відповідальний крок. Першим завжди дуже складно, але дивлячись на ваш позитивний заряд енергії, я маю надію, що ви справитесь з усіма викликами, та станете взірцем для патронатних сімей, які створюватимуться в нашій області у подальшому», – побажав патронатній сім’ї голова РДА Василь Романюк.

Родина Вікторії та Олексія заручилися підтримкою голови РДА та усіх, хто дотичний до роботи з дітьми та сім’ями, які опиняються в складних життєвих обставинах. 

«Для швидкої реакції на будь-які ситуації у вашій новоствореній патронатній сім’ї функціонуватиме мультидисциплінарна команда, - акцентувала директор РЦСССДМ Оксана Бусь. - На цілодобовому зв’язку в вами будуть представники гощанського відділення поліції, служба дітей, центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді».

Нагадаємо, в області активізують роботу зі створення патронатних родин. Адже державна стратегія – зробити усе можливе, аби діти не потрапляли в інтернати. А патронат – це тимчасовий догляд за дитиною в сім’ї вихователя доки вона, або її родина, не подолає труднощі. Це альтернатива інтернатам.

Для довідки:

Патронатні сім’ї – це родини, до яких тимчасово потрапляють діти. Це можуть бути або новонароджені діти, від яких відмовились батьки, або діти-сироти, а також діти, батьки яких переживають складні життєві труднощі.

Термін перебування дитини у патронатній сім’ї не може перевищувати 3 місяці. На сьогодні держава фінансує такі сім’ї щомісячно у розмірі 10 тисяч гривень.

Патронатний вихователь повинен пройти спеціальне навчання та медичне обстеження.

Читайте також: На Гощанщині перша патронатна сім'я укладає договір про опіку




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024