стрічка

На Волині виявили африканську чуму свиней

21 Лютого 2020, 11:05
Свині 1505
Свині

У лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського спеціалізованого лісогосподарського приватного акціонерного товариства «Тур» виявили мертвого дикого кабана, в якого підтвердили африканську чуму свиней.

Тушу тварини знайшли 18 лютого. Про це Район.Рожище повідомили в управлінні ветеринарної медицини в Рожищенському районі.

Африканська чума свиней – особливо небезпечна вірусна хвороба, яка вражає диких і домашніх свиней всіх порід, вікових груп та статей незалежно від пори року. Життю та здоров’ю людей не загрожує.

Зараження свиней відбувається при контакті з хворими та перехворілими тваринами, через корми (особливо харчові відходи), воду, предмети догляду й утримання, продукти забою заражених свиней, а також через контакт з трупами свиней. Хворобу переносять домашні та дикі тварини, птахи, гризуни і комахи.

Вірус дуже стійкий: у продуктах, воді та зовнішньому середовищі зберігається місяцями, заморожування і висушування на нього не діють. Знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром