стрічка

У центрі Ковеля разом із поліклінікою хочуть звести багатоквартирну висотку

20 Лютого 2020, 15:28
1399

На будівельному об’єкті нової у Ковелі поліклініки, який давно «заморозили», хочуть змінити план забудови.

Голова громадської організації «Волинська агенція із залучення інвестицій» Олег Уніга звернувся до ковельського міського голови Олега Кіндера з проханням дозволити внести зміни до детального плану території на вулиці Івасюка. На цій земельній ділянці ще у 2008 році було закладено фундамент під нову поліклініку, але через брак фінансування та політичні інтриги будівництво «заморозили».

У Ковельській міській раді на засіданні постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, яке відбулося 19 лютого, головна архітекторка міста Людмила Мурай доповіла депутатам про проєкт рішення міськради стосовно звернення «Волинської агенції із залучення інвестицій».

«Вони мають намір прийняти участь у інвестиційному конкурсі по добудові цих фундаментів, які є на вулиці Івасюка і передбачені під поліклініку. Там є затверджений план розміщення поліклініки, торгових приміщень та восьмиповерхового житлового будинку», – сказала вона.

За словами чиновниці, оскільки на сьогодні змінилися будівельні норми, вимоги щодо висотності будівель та проїздів, то інвестори хочуть увідповіднити до них свою проєктну документацію. Інвестиційна агенція пропонує збудований перший поверх віддати міській раді, тобто комунальному міськрайонному територіальному медичному об’єднанню під розміщення нової поліклініки, а решта зверху – під квартири. Вона назначила, що детальний план території вже затверджений та узгоджений з колишнім головним лікарем Ковельського МТМО Олегом Самчуком.

«Його (головного лікаря – ред.) влаштовувало, що 1300, здається, квадратних метрів першого поверху буде передано безкоштовно МТМО, і зверху – вісім поверхів – житловий будинок. Сьогодні змінилися будівельні норми, тому ми вимагаємо внести зміни – уточнити, тому зменшиться і поверховість, і кількість квартир зменшиться. Воно потягне все за собою», – пояснила Людмила Мурай.


Читайте також: «У Ковелі землю під поліклініку продадуть для зведення багатоповерхівки», – депутат

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024