стрічка

У Рожищі обговорили реформування районної лікарні

20 Лютого 2020, 11:00
У 2017 році розмалювали стіни дитячого відділення Рожищенської ЦРЛ 1297
У 2017 році розмалювали стіни дитячого відділення Рожищенської ЦРЛ

У Рожищенській районній раді обговорили стан медичної реформи в районі.

День депутата на цю тему організували 19 лютого. Про це повідомив кореспондент Район.Рожище.

Про перебіг реформування закладу повідомив головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій. За його словами, медичний заклад подав заявки на чотири пакети послуг, які у разі підписання фінансуватиме Національна служба здоров'я України.

Це – пакет амбулаторної допомоги, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, медична допомога при пологах.

Один з пакетів, що має великий перелік медичних послуг, – пакет амбулаторної допомоги. Він включає такі види допомоги:

  • поліклінічна робота більшості спеціалізованих багатопрофільних та монопрофільних закладів, включаючи диспансери (наприклад кардіологічні, ендокринологічні, психоневрологічні), жіночі консультації;
  • лабораторна та інструментальна діагностика;
  • амбулаторна медична реабілітація пацієнтів у відновному періоді;
  • надання ургентної стоматологічної допомоги дорослим та дітям у визначеному обсязі;
  • планова стоматологічна допомога дітям до 16 років у визначеному обсязі; 
  • проведення хірургічних втручань в амбулаторних умовах; 
  • перебування пацієнта в закладі в умовах денного стаціонару; 
  • послуги, які пов’язані з проведенням пріоритетних медичних послуг, що надаються в амбулаторних умовах – мамографії, гістероскопії, езофагогастродуоденоскопії, колоноскопії, цистоскопії, бронхоскопії у випадку, якщо заклад не відповідає вимогам до надання таких послуг за пріоритетними пакетами, а також у випадку, якщо пацієнт має направлення на відповідну процедуру, але за віком не відповідає підставам надання послуг; 
  • робота приймального відділення або відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги, якщо медична допомога не закінчилася госпіталізацією.

Керівник медичного закладу розповів і про проблеми, які існують у лікарні: відтік кадрів та брак обладнання. За його словами, протягом 2017-18 років з лікарні звільнилося понад 20 лікарів. Деякі з них перейшли у «первинку», деякі у обласні заклади, зокрема в обласний перинатальний центр.



Поки не відомо, чи за всіма чотирма пакетами послуг, на які претендує Рожищенська ЦРЛ, Національна служба здоров'я підпише договори. Адже у дитячому відділенні бракує дитячого анестезіолога, а у пологовому – лікаря-неонатолога. Також пологове відділення обов'язково має бути забезпеченим апаратом штучної вентиляції легень для новонароджених. Якщо на ці послуги лікарня не отримає фінансування від Національної служби здоров'я, їх можливо оплачувати з місцевих бюджетів.

Також Віктор Редзій продемонстрував список обладнання, яке треба закупити найближчим часом. У переліку – три позиції на загальну суму 955 тисяч гривень.

Коментарі
20 Лютого 2020, 13:51
Редзій не шукає інвестицій для лікарні. Поганий керівник - біда для людей
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024