стрічка

Єпископи ПЦУ на Волині попросили допомоги в Зеленського. ВІДЕО

19 Лютого 2020, 14:07
1253

Представники духовенства Володимир-Волинської єпархії ПЦУ звернулися до Президентав України Володимира Зеленського щодо подій у селах Сусваль та Овадно.

Про це йдеться на офіційному сайті Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Так, очільник Володимир-Волинської єпархії єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей у присутності духовенства єпархії зачитав текст, у якому звертався до влади, правоохоронців та всіх небайдужих.

Зокрема, єпископ Матфей стверджує, що настоятелю громади ПЦУ у селі Сусваль навмисно спалили автомобіль, щоб залякати його.

«Звертаємось до президента України, уряду та правоохоронних органів щодо забезпечення порядку, захисту людей, які відчувають утисків від представників РПЦ в Україні (очевидно, маючи на увазі УПЦ, - прим.авт) та їхніх прибічників в селах Сусваль та Овадне. На цьому можуть не спинитися», – зазначив єпископ.

Владика висловив надію на те, що цю справу розслідують неупереджено та згідно законів.

Нагадаємо, у ніч на 16-те лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району згорів автомобіль «VolkswagenT4». Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав.

Транспортний засіб належав священнику ПЦУ Сергію Місану. Власник авто припускає, що ймовірно це був підпал, пов’язаний із подіями та релігійними конфліктами у селі Сусваль.


Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром