стрічка

Щоб завершити земельну реформу в Шацькому районі, треба 34 мільйона гривень

19 Лютого 2020, 09:27
Щоб завершити земельну реформу в Шацькому районі, треба 34 мільйона гривень 961
Щоб завершити земельну реформу в Шацькому районі, треба 34 мільйона гривень

Загальна сума, яка необхідна для завершення земельної реформи на території району, складає 34,6 мільйона гривень. І це – в цінах 2016 року.

Про це йдеться на сайті Шацької районної ради.

Основними завданнями районної програми розвитку земельних відносин на 2017-2020 рр. є завершення оновлення нормативної грошової оцінки населених пунктів, встановлення меж населених пунктів, розробка схеми землеустрою та техніко-економічних показників використання та охорони земель, інвентаризація земель та інше.

Загальна сума, яка необхідна для завершення земельної реформи на території району, складає 34,6 мільйона гривень в цінах 2016 року.

У 2019 році кошти на проведення реформи з обласного та районного бюджетів не виділялися. Ряд робіт – в основному це підготовка земельних ділянок для продажу на аукціонах – було профінансовано Шацькою селищною та Світязькою сільською радами – в межах 20 тисяч гривень.

Всі інші види робіт здійснювалися за кошти інших джерел, не заборонених законодавством.

Основним досягненням в 2019 році стало оформлення правовстановлюючих документів ДП «Шацьке УДЛГ» на площі майже 21 тисяч га. Це дає змогу суттєво підтягнути показники по інвентаризації земель району. Так, площа проінвентаризованих земель по району складатиме більше 50 тисяч га – це більше 2/3 території району.

Крім того, у 2020 році необхідно завершити оновлення нормативної грошової оцінку населених пунктів району, крім с. Омеляне та Підманове Світязької сільської ради та населених пунктів Шацької ОТГ. Це 18 населених пунктів, загальною площею 2508,316 га. Орієнтовна сума коштів, необхідних для проведення таких робіт, складає 304 тисячі грн.

Читайте такожБюджети волинських громад отримають майже 200 мільйонів гривень акцизу з пального

Також мають місце випадки неоформлення правовстановлюючих документів під об’єктами соціально-культурної та бюджетної сфер.

Сільським та селищній радам необхідно активізувати роботи із проведення земельних торгів.

Завершити у 2020 році передачу земель сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність Шацької ОТГ у відповідності до розпорядження КМУ від 31.01.2018 № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад».

Пріоритетними завданнями на наступні роки є:
       - завершення проведення інвентаризації земель в межах і за межами населених пунктів.
       - оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.
       - завершення оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки під об’єктами бюджетної та соціальної сфери.
       - активізація проведення земельних аукціонів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024